perjantai 27. helmikuuta 2009

Marski-elokuvan ennakkolippu

Mannerheim-elokuvan tuotantoyhtiö Liberty Production (joka on tanskalaisen tuotantoyhtiön tytäryhtiö) on keksinyt omintakeisen tavan kerätä elokuvalle (lue: Markus Selinin ja Renny Harlinin ”juokseviin menoihin”) lisää rahaa. Kansalaiset voivat ostaa ennakkolipun, joka vaihdetaan paikkalippuun teatterissa, jos elokuvaa esitetään sitten koskaan.

50 euroa elokuvasta, jonka valmistumisesta ei ole mitään takeita, tuntuu aika paljolta. Moni kansalainen saattaa kuitenkin osallistua kansallisiin talkoisiin, mutta saadaanko riittävän moni mukaan?

Budjetista puuttuu noin seitsemän miljoonaa euroa, jonka kattamiseksi pitäisi myydä 140.000 kappaletta ennakkolippuja olettaen, että koko lipputulo menee tuotantoyhtiölle. Käytännössä lippuja välittävä taho ottaa oman provisionsa, joka lieneekin noin 10 prosenttia.

Ohjaaja Renny Harlin ei pidä viidenkymmenen euron hintaa liian korkeana, kertoo HS. Eipä tietenkään, koska kyseessä on oma elokuva ja ohjaajan uskottavuus Suomessa.

Idea on hyvä, jotta Mannerheim saadaan vihdoinkin valkokankaalle, mutta entä jos rahaa ei tulekaan tarpeeksi? Tekevätkö Selin ja Harlin aiotusta suurelokuvasta pienelokuvan, mikä tarkoittaa käytännössä tunnin mittaista elokuvaa?

Biljardikerhomme mestari Marko, joka omien puheidensa mukaan näyttää tuntevan Selinin, on hyvin epäileväinen tämän suhteen. Markon mielestä Selin on ehdottomasti väärä tuottaja Mannerheim-elokuvalle, ja hän pelkää, että elokuvasta tulee samanlainen rimanalitus kuin Dark Floors -elokuva, joka kilpailee Suomen huonoimman elokuvan tittelistä.

Jos tänään olisi 1.4., uutista voisi pitää aprillipilana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter