maanantai 16. helmikuuta 2009

UPI:n julkaisu

”Taantuma johtaa kansallismielisten ajatusten suosion kasvuun, mikä saattaa puolestaan johtaa muukalaisvihaan”, kerrotaan Ulkopoliittisen instituutin (UPI) tuoreessa julkaisussa.

”Työttömyyden kasvaessa on syytä varautua sekä oikeisto- että vasemmistopopulismin lisääntymiseen EU:n alueella. Maahanmuuttoon varauksellisesti suhtautuvat puolueet ympäri Eurooppaa saavat kannatusta eurovaaleissa kesäkuussa. ääriryhmät pääsevät hallitsemaan keskustelua, jos poliittinen valtavirta välttää keskustelua maahanmuutosta. Syitä keskustelun välttelyyn voivat olla pelko muukalaisvihamieliseksi leimautumisesta ja pelko jyrkempää kantaa maahanmuuttoon pelkäävien äänestäjien menettämistä.”

Mikähän mahtaa olla tämän julkaisun arvo? Siinä esitetään historiallisia tapahtumia siten kuin ne tulisivat tapahtumaan vasta ensimmäisen kerran.

”Muukalaisviha” on turhan voimakas ilmaisu. Suomen historiassa on ollut pitkää vihaa, vanhaa vihaa, isovihaa ja pikkuvihaa, mutta niissä on ollut kyse hieman eri asiasta eli Ruotsi ei ollut pystynyt puolustamaan Suomea tuhoamisretkille tulleita ryssiä vastaan.

Kysehän on yksinkertaisesti vain siitä, että valtaosa suomalaisista ei halua maahansa ongelma-aineksia. Taantumalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Jos jokin kaupunki tai valtion laitos järjestää somaleille työpaikan suomalaisen pitkäaikaistyöttömän katsoessa sivusta, se saattaa herättää katkeruutta suomalaistyöttömässä mutta tuskin mitään vihan tunteita.

Eurovaalit tulevat olemaan Suomessa ensimmäiset vaalit, joissa kansallistunne näkyy vaalituloksessa, vaikka uudet edustajat eivät voikaan vaikuttaa maahantunkeutujia suosivaan politiikkaan Suomessa. Todellinen muutos tullaan kuitenkin näkemään kahden vuoden kuluttua pidettävissä eduskuntavaaleissa, joissa kansallismieliset puolueet tulevat saamaan hyvän kannatuksen edellyttäen, että näiden puolueohjelmat pysyvät ”asiassa” ja puolueilla on vakuuttavia ehdokkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter