maanantai 16. maaliskuuta 2009

Hehkulamput poistuvat markkinoilta

Monet kuluttajat ovat hätääntyneet hamstraamaan hehkulamppuja, kertoo Aamulehti.

EU on määrännyt, että hehkulamppujen myynti loppuu unionin alueella siirtymisajan puitteissa. Sen jälkeen lamppuja voi ostaa vain EU:n ulkopuolisilta alueilta, joita tosin on vielä Euroopassa.

Nyt on hehkulamppujen ystävien aika toimia ja kerätä elinikäinen reservi tuttua ja turvallista valonlähdettä. Hehkulamput ovat edullisia ja ne säilyvät hyvin.

Aikataulu:

1.9.2009
Kauppa ei enää saa valmistajilta myyntiin mattapintaisia hehkulamppuja, eikä myöskään kirkaskupuisia lamppuja, joiden teho on yli 75 W. Varaston saa kuitenkin myydä loppuun.

1.9.2010
Kirkaskupuisia 75 watin lamppuja ei enää saa toimittaa markkinoille.

1.9.2011
Kirkaskupuisia 60 watin lamppuja ei enää saa toimittaa markkinoille.

1.9.2012
Kirkaskupuisia 40 W:n ja 25 W:n lamppuja ei enää saa toimittaa markkinoille.

Markkinoille toimittamiskielto tarkoittaa sitä, että hehkulamppuja ei enää myydä kaupoissa. Kaikkien mattapintaisten lamppujen myynti loppuu syksyllä.

Kansalaisten kekseliäisyys lisääntyy aina pula-aikana, ja onkin varsin luultava, että viimeistään vuoden 2012 syksyllä unionin alueella toimii monissa maissa musta pörssi, jossa myydään kiellettyjä hehkulamppuja – ja mustan pörssin hintaan tietenkin.

Kyllä lampun keksijä Thomas Alva Edison kiroaisi, jos tietäisi, miten EU kohtelee hänen keksintöään, joka on yksi merkittävimmistä keksinnöistä.

1 kommentti:

  1. No, kerro mistä mustastapörssistä sitten saan esim 60w himmeitä lamppuja.
    Ostan jos sopivasti tarjotaan n 30kpl.
    vg@welho.com

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter