torstai 12. maaliskuuta 2009

Yksityinen setelipaino

21-vuotias mies on tuomittu puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen USA:n dollareiden väärentämisestä. Varkaudessa toiminut yksityinen ”setelipaino” ehti kolmen vuoden aikana tuottaa peräti 114 kappaletta $100-seteleitä. Yhden setelin valmistamiseen on siten kulunut keskimäärin puolitoista viikkoa, ja koko tuotannon katuarvo on 11 400 dollaria.

Tuotantovälineinä on käytetty tietokonetta, skanneria ja väritulostinta. Painotoiminta loppui viime vuoden lopussa, kun poliisi löysi valuutan miehen kotoa muun kotietsinnän yhteydessä.

Miehen oli tarkoitus käyttää rahat tulevilla ulkomaanmatkoilla. Tämä koominen uutinen jatkuu vielä: mies myönsi teon, ja oikeus määräsi rahantekovälineet ja löydetyt 114 seteliä valtiolle.

Mies kuuluu selvästikin sarjaan tyhmät rikolliset. Kuvitteliko hän tosissaan, että A4-kopiopaperille tulostetut ja siitä saksitut ”setelit” olisivat kelvanneet missään? Jopa tyhmin afrikkalainen neekerikin olisi huomannut rahat väärennetyiksi.

Oli miehen onni jäädä kiinni ennen niiden levittämistä ulkomailla. Monissa maissa väärän rahan levittämisestä seuraa kova rangaistus. Yhdysvalloissa, jonka rahasta $20 lieneekin maailman väärennetyin seteli, ei olisi katsottu hyvällä uuden yrittäjän tuloa markkinoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter