keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Joko taas kouluammuskelu!

Mustaan taisteluasuun pukeutunut saksalaisen keskikoulun entinen 17-vuotias oppilas ampui koulun oppilaita ja opettajia ja muita Saksan kansalaisia Baden-Württembergissa tänään aamupäivällä.

Valitettava tapahtuma, jossa syyttömät saivat (jälleen) kärsiä mielenhäiriöisen nuoren toimista. Nyt käynnistyvässä jälkiselvittelyssä kaiken maailman nuorisopsykologit ja -psykiatrit, sosiologit, poliitikot ym. ”asianosaiset” pääsevät pätemään julkisuudessa ja etsimään ”syyllisiä”, vaikkakaan se ei muuta tapahtunutta miksikään.

Medialle riittää uutisoitavaa moneksi päiväksi, ja sen ajan talouskriisi ja ilmastonmuutos saavat tehdä tilaa ”tärkeämmälle” kerrottavalle. Asiantuntijat alkavat selvittää ampujan taustaa, jota keltainen lehdistö selittää sitten kansalle.

Tarvitseeko näitä ampumistapauksia ihmetellä yhtään? Ei varmastikaan tarvitse! Ihmettelyn asia tässä sen sijaan on se, että näitä ei tapahdu tämän enempää. Tv-sarjat, tietokonepelit, internetin sopimaton sisältö ja vapaa kasvatus paljastunevat tässäkin tapauksessa kaiken syyksi, joka nyrjäytti nuoren mielen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter