keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Vastaanottokeskus Marttahotelliin

Helsingissä keskeisellä paikalla Uudenmaankadulla sijaitsevaa Marttahotellia ollaan muuttamassa vastaanottokeskukseksi. Virkamiehet ovat jo valmistelleet asian, jossa kiinteistö vuokrataan kymmeneksi vuodeksi sen omistajalta Foyer Oy:lta. Vuokrasopimus odottaa vielä tänään tehtävää sosiaalilautakunnan muodollista päätöstä, jonka jälkeen maahantunkeutujat pääsevät toukokuussa muuttamaan uuteen kotiinsa.

Useat saman kadun asukkaista vastustaa keskuksen sijoittamista Marttahotelliin, koska he ovat huolestuneita asuntojen arvon laskemisesta ja rauhattomuudesta. Tämähän ei varmastikaan ole mikään turha huoli tai pelonaihe? Näin on käynyt kaikkialla muuallakin, ja näin tulee käymään Uudenmaankadullakin. Kukapa haluaisi asua taloissa, joiden naapuriin pelmahtaa yhtäkkiä jopa 200 maahantunkeutujaa.

Kiinteistön vuosivuokra on noin 1 050 000 euroa. Erään asukkaan mukaan kiinteistön kustannukset ovat turhan suuret. Hänen mielestään pk-seudun reunamilta löytyisi vanhoja toimistotaloja, jotka voitaisiin helposti muuttaa vastaanottokeskuksiksi.

Kaupungissa on paljon asunnottomia, joiden elinolot eivät kaupungin virkamiehiä kiinnosta lainkaan ja jotka saavat edelleenkin asua kadulla (koska he ovat suomalaisia).

Miksi pakolaisia ei sijoiteta katuasutukseen? Kävisikö siinä sitten niin, että Suomen houkuttelevuus All Inclusive -maana vähenisi? Jos tarjolla ei olisikaan täysihoitoa vaan katu, tulijoiden määrä vähenisi varmastikin nopeasti.

1 kommentti:

  1. Tämä on tosiaan kaikkein käsittämättömimpiä asioita suomessa.Miksei asunnottomien asioita saada kuntoon,kun jokaiselle maahanmuuttajalle järjestyy kuitenkin asunto? Tätä saisi Thorskin hävetä "maailmalla"!!

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter