sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Poliisi-tv 20 v.

Yleisradion Poliisi-tv-sarja on lähes tauotta riemastuttanut suomalaisia tv-katsojia jo 20 vuoden ajan. Sarjalla on varmastikin paikkansa Suomen televisiossa, koska sitä on tehty jo niinkin kauan.

Rikosten yksityiskohtien kertominen ja tv-katsojien vihjeiden pyytäminen on paikallaan, koska poliisilla on käytössään rajalliset resurssit, joita pyritään vieläkin vähentämään ja joista osa kuluu tosin joutavuuksiin, mutta murtosaaliin yksityiskohtainen kuvaaminen herättää joskus tahatonta komiikkaa.

Poliisin matkassa -osuus lieneekin sarjan asiallisinta antia. Myöhään illalla ja yöllä kuvattuna se antaa tosin hieman vääränlaisen kuvan partiopoliisin työstä, koska suurin osa ”asiakkaista” on juovuksissa olevia häiriöntekijöitä, rettelöitsijöitä ja rattijuoppoja. Päivällä valoisaan aikaan kaikki on erilaista ja niin myös poliisin asiakkaatkin.

Apulaisoikeusasiamiehen mukaan toimittajan ja kuvaajan päästäminen partion mukaan tekemään Poliisin matkassa -osuutta rikkoo lakia, koska siinä voi tv-katsojille paljastua jotakin rikollisten yksityiselämästä. Suurin osa siinä poliisin kanssa tekemisiin joutuneista kansalaisista, joiden tunnistaminen on tehty vaikeaksi, on kuitenkin jonkinlaisia rikollisia tai lainrikkojia, ja joiden öisten puuhastelujen välittäminen tv-katsojille on aivan paikallaan, koska poliisilla ei pitäisi olla mitään syytä puuttua lainkuuliaisten kansalaisten tekemisiin edes yöllä.

Poliisin öisen kaupunkikierroksen välittäminen tv-katsojille loppuu siis toistaiseksi.

Poliisin työ voi toisinaan olla aika turhauttavaa juopuneiden kansalaisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter