torstai 5. maaliskuuta 2009

Kahvin paahto tummenee

”Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin. Tummaksi paahdettuja kahviuutuuksia ilmestyy tiuhaan tahtiin kauppojen hyllyille Juhla Mokan ja Kulta Katriinan viereen”, kertoo HS.

Meneillään olevan pakolaistulvan vuoksi Suomessa asuvien henkilöiden keskimääräinen ihonväri tummenee, ja sen vuoksi kahvipaahtimot haluavat nyt vastata haasteeseen. Ylipaahtomestari Kaffir Mocca (allahin armosta hänkin Suomeen päätynyt) arvelee, että ”uudet” suomalaiset pitävät enemmän oman ihonsa värisestä kahvista, ja sen vuoksi kahvinpaahtouunin paahdon tummuusasteen säädin on nyt väännetty kaakkoon.

”Hirveä käryhän siitä prosessista lähtee, ja koko ajan saa olla vaahtosammuttimen kanssa vieressä vahtimassa, että pavut eivät syty palamaan”, toteaa yönmusta ylipaahtomestari Mocca. ”Mutta ei auta. Ajan henki on tämä, ja meidän täytyy täyttää asiakkaiden toivomukset.”

Niinpä niin. Tämä on yksi seuraus Suomen muuttuessa monikulttuurisemmaksi.

1 kommentti:

  1. Paahtamisella ja kahvin värillä ei juurikaan ole mitään tekemistä keskenään. Tiesitkö, että eri papulajeilla on oma ominainainen tummuusvärinsä, joka vaikuttaa kahvin väriin? Paahtamalla voidaan jossakin määrin vaikuttaa lopputulokseen, joka on lähinnä prosessin lopputuotteen optimointia.

    Jotkut tykkää mustasta kahvista, toiset tykkää maitokahvista. Kun kerran jotain ihmeen kautta löydät taas korrelaation kahvin ja Suomessa asuvien ihmisten ihonvärille, niin ilmeisesti sitten juot pelkkää maitoa?

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter