tiistai 3. maaliskuuta 2009

Valtiojohto Afrikkaan

Presidentti Tarja Halonen ja huvineuvos Pentti Arajärvi sekä maahantunkeutumisministeri Astrid Thors matkustavat tänään reilun viikon matkalle Länsi-Afrikkaan. Valtiojohto ei ilmeisestikään halua kunnioittaa eilen murhatun Guinea-Bissaun presidentin Joao Bernardo Vieiran muistoa osallistumalla tämän hautajaisiin, koska asiasta ei ole mitään mainintaa vierailulistassa.

Ensimmäisinä kohteina ovat Senegal ja Liberia – nuo Länsi-Afrikan ”demokratian” kehdot. Ensi viikolla matka jatkuu sitten Nigeriaan ja Beniniin, joka on kuin ”Ben” Arajärven nimikkovaltio.

Kuten tunnettua, Tarja Halosen sydäntä lähellä ovat aina olleet kaikki muut paitsi suomalaiset valtaväestöön kuuluvat vähäosaiset. Edelle ovat menneet jopa Afrikan viheliäisimmät asukkaatkin.

Presidenttiparin matkan voi vielä jollakin tavalla ymmärtää, mutta mitä ihmettä ruotsalaistamisministeri Thors tekee siellä? Onko Thors rekrytointimatkalla? Onko Thorsin tarkoituksena värvätä uusia ”siirtolaisia” työvoima- tai pakolaispulasta kärsivään Suomeen? Halukkaita siirtolaisia riittäisi ainakin Nigeriassa, jonka väkiluku näyttääkin hipovan jo 150 miljoonan rajaa.

Toivottavasti Thors hoitaa työnsä kunnialla ja saa kerrottua potentiaalisille turvapaikanhakijoille, miten Suomeen pääsee helposti. Nythän on niin, että uusi ulkomaalaislaki on hyväksytty ja kaiken pitäisi olla vielä aikaisempaakin helpompaa.

Vierailun tuleva hedelmä lieneekin pakolaistulva kevään ja kesän aikana.

2 kommenttia:

  1. Pelkäämme pahinta tuosta visiitistä. Nyt on pahat voimat liikkeellä.

    VastaaPoista
  2. Pahat voimat liikkeellä juu. Ja voi helvata sentään, kuinka vastenmielisen nököinen ämmä tuo Thors onkaan!

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter