perjantai 6. maaliskuuta 2009

Jälleen uusi turha adressi

Hallituksen on muutettava päätös eläkeiän nostamisesta, vaativat ay-järjestöjen johtajat vasta avatussa adressissaan.

Adressi on kerännyt ennätysnopeasti jo noin 48 000 allekirjoitusta. Adressin suuren kannatuksen vuoksi adressit.com:in palvelin on ylikuormittunut ja blokannut palvelun muun toiminnan.

Jos adressin olisi avannut Matti Meikäläinen, allekirjoitusten määrä olisi vain murto-osa nykyisestä. Adressin avaajan nimellä ja asemalla on aina merkitystä mutta sisällöllä ei niinkään.

Vaikka adressin allekirjoittaisivat kaikki suomalaiset ja lisäksi saataisiin värvättyä vaikkapa 10 prosenttia kirjoitustaitoisista nigerialaista, sillä ei olisi mitään vaikutusta tehtyyn eläkepäätökseen. Päätös on ja pysyy.

Kyse on myös Masa Vanhasen ja koko hallituksen uskottavuudesta. Jos hallitus taipuisi nyt adressin edessä, avattaisiin tie uudelle kansanvallalle, jolla adressien avulla tehtäisiin politiikkaa, ja sellainenhan ei käy päinsä Suomessa. Valta Suomessa kuuluu (de facto) kansanedustajille.

Ay-liikkeen ja työväenpuolue SDP:n penseys muutokseen ihmetyttää, koska nykykansalaiset ovat terveempiä ja pitkäikäisempiä kuin koskaan. Selvästi sairaat ja työkyvyttömät ovat asia erikseen, ja heille sallittakoon eläkkeelle jääminen aikaisemmin työkyvyn mukaan.

1 kommentti:

  1. Oletkohan nyt varmasti ymmärtänyt, mikä adressin tarkoitus on?

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter