tiistai 3. maaliskuuta 2009

Tähtäilykuva johti pidätykseen

”Verkon tähtäilykuvan, jossa pihalla oleva lapsi on kuvattu aseen tähtäimen läpi, takia kiinni otettu (so. pidätetty) oululainen mies on kertonut kuulusteluissa, että kuva oli tarkoitettu pilaksi. Kuva on otettu kerrostaloasunnon ikkunan läpi Oulun Toppilan kaupunginosassa.” Näin kertoo HS.

Lähes päivittäin tulee jokin uutinen, jossa poliisi on ylireagoinut johonkin tapahtumaan, jota ei aikaisemmin olisi noteerattu millään tavalla. Tarvitseeko meidän sitten enää ihmetellä alioikeuksien ruuhkaa ja Suomen suurta suhteellista vankimäärää (venkulat/väkiluku)? Poliisivaltion tunnusmerkistö alkaa myöskin pikku hiljaa täyttyä Suomessa.

Alla oleva kissakuva on useammalla ulkomaalaisella ja myös suomalaisella hauskat.net-sivulla, josta se on kopioitu tähän. Kuvan kissalla, joka tähtäilee kissojen kiikarikiväärillä, on selvästikin pahat mielessä. Tähtäyksen kohde ei tosin käy ilmi kuvasta.

Miksi tällainen kuva saa olla netissä? Kissahan on voinut ampua jonkun tai jonkin. Tuskinpa ”uhri” on jäänyt kissan viimeiseksi.

Vaikkakin kuva on oletettavasti otettu Yhdysvalloissa, mikään ei kuitenkaan estäisi Suomen poliisia ryhtymästä tutkimaan tapausta – vaikka ihan vain varmuuden vuoksi, jotta tappajakissa saataisiin telkien taakse ja lainkuuliaiset kansalaiset voisivat nukkua yönsä rauhassa.

7 kommenttia:

  1. Kuka määrittelee mikä pitää ottaa tosissaan, laittomana uhkauksena, ja kuka ei? Kuka ottaa vastuulleen sen, jos asia päätettäisiin jättää tutkimatta, ja jotain ikävää tapahtuisi? Ja mikset yhdistänyt tätä mitenkään neekereihin?

    VastaaPoista
  2. Poliisilla pitäisi olla sen verran harkintakykyä ja ymmärrystä, että osaa erottaa ”jyvät akanoista”.

    En ole kuvaa nähnyt, mutta jos se on tarkoitettu pilakuvaksi, se myöskin näyttää siltä, aivan niin kuin oheinen kissakuvakin.

    Ikäviä asioita tapahtuu päivittäin, mutta ei niistä varoiteta etukäteen.

    VastaaPoista
  3. Minä olen nähnyt kuvan. Kuvassa on englanninkielinen uhkaava teksti, ja kuvassa näkyy lapsi kiikaritähtäimen läpi. Aseharrastajat ovat tietävinään, että se on ilma-aseen kiikari, mutta normaali tavis ei siitä voi sellaisia johtopäätöksiä tehdä. Kuvassa ei ole mitään sellaisia piirteitä, joiden perusteella voisi olettaa sen olevan pilailumielessä tehty.

    VastaaPoista
  4. "Ei varoiteta etukäteen?". Tarkoitatko ettei varoiteta etukäteen, kuten Jokelassa ei varoitettu? Vai mielummin ettei varoiteta etukäteen, kuten Kauhajoella ei varoitettu?

    Vai tarkoitatko ettei varoitettu etukäteen, kuten se Etelä-Suomessa tapahtunut teinitytön tappaminen, jossa mielenterveysongelmainen ihminen kävi ennen surmatekoa hakemassa apua mielenterveystoimistosta?

    Minusta tuntuu siltä, että mielenterveysongelmaisilla ihmisillä on jopa tapana varoittaa etukäteen, jotta joku voisi asiaan puuttua ennen hulluntyötä.

    VastaaPoista
  5. Tällaisia ikäviä tapahtumia on tapahtunut aina. Nykyisen nopean tiedonvälityksen ja internetin aikana niiden mittasuhteet ovat vain kasvaneet. Jokelan ja Kauhajoen tapahtumat voidaan laskea intenetin ”ansioiksi”. Ilman internetiä tekijät eivät olisi saaneet ”virikkeitä” USA:sta, koska tuskinpa tekijät olivat saaneet herätyksen tekoihinsa 7 Päivää -lehteä tai Aku Ankkaa lukemalla.

    Internet tarjoaa myös median kertoa tulevasta teosta etukäteen, jos tekijä kaipaa huomiota tai haluaa jäädä varmasti kiinni.

    VastaaPoista
  6. Minusta kissalla ei ole oikeaa asetta.

    Se näyttää siltä kuin kissalla olisi leikki-ase.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter