tiistai 10. maaliskuuta 2009

Ruotsi luovuttaisi ruandalaisen

Zulublogi on kertonut useasti aikaisemmin Suomen oikeusministeriön vaatimuksesta Suomessa pidätettynä olevasta ruandalaisesta maailmanparantajasta, jonka väitetään vähentäneen tutsien liian suureksi kasvanutta määrää.

http://zulublogi.blogspot.com/2009/02/suomalaista-oikeusholmoilya.html

Ruotsissa on samanlainen tapaus meneillään, kertoo eräs verkkolehti. Ruotsissa pidätettynä olevan ruandalaisen epäillään myös osallistuneen Ruandan kansanmurhaan 1994. Kyseessä ovat olleet samat pippalot, joihin osallistui Suomen ruandalainen. Siellä on ilmeisesti pidetty kimppakivaa.

Ruotsin pääsyyttäjä Anette von Sydowin mukaan on olemassa todennäköisiä syitä uskoa, että mies on syyllinen. Ruotsin radion mukaan miestä syytetään muun muassa osallisuudesta 28 ruandalaisen murhaan sekä siitä, että hän erään puolisotilaallisen ryhmän johtajana oli kehottanut muita hutuja tappamaan tutseja (jotka ovat siis toisen, kilpailevan heimon jäseniä).

Tapaukseen tulee ottamaan kantaa myös Ruotsin korkein oikeus, ja jos sekin näyttää luovutukselle vihreää valoa, päätöksen luovutuksesta tekee Ruotsin hallitus.

Näyttää siltä, että Ruotsin ruandalainen saa lähtöpassit Ruotsista, koska Ruotsin hallituksella on tuskin mitään motiivia kumota syyttäjän ja KKO:n päätöstä.

Asrid Thors, oletko kuulolla? Käytähän suhteitasi (esi)isiesi maahan ja järjestä mies Suomeen, josta ei edes neekeriä luovutettaisi Ruandaan, vaikka tämä olisi tehnyt mitä tahansa. Olisiko poliittinen turvapaikka hyvä (muodollinen) peruste?

Sitten kun Suomen ruandalainen tuomitaan pitkään vankeustuomioon, hän saisi seuraa Ruotsin ruandalaisesta, jonka puuhailut Ruandassa 1994 pitäisi varmaankin tutkia Suomeen luovutuksen jälkeen ja jotka johtaisivat myöskin pitkään tuomioon Suomen vankilassa. Ja veronmaksajat hurraisivat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter