sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Nainen ryösti vanhemman miehen

”Päijät-Hämeen poliisi kaipailee silminnäkijähavaintoja Lahdessa Marolankadulla lauantaina puoli kahden aikaan iltapäivällä tapahtuneesta ryöstöstä”, kertoo IS.

Kolmekymppinen nainen oli kaupitellut ”sormuksia” (rihkamaa tietenkin – onhan näihin törmätty ennenkin) ja seurannut uhriaan tämän autolle. Kun mies oli kaivanut autonsa avaimia taskustaan, nainen oli napannut lompakon hänen taskustaan. Miehen onnistui kuitenkin saada lompakkonsa takaisin, mutta vikkeläsorminen nainen ehti viedä sieltä parisataa euroa.

Ryöstäjänaisen tuntomerkit: 160 cm pitkä, hoikka, yllä vaalea polviin ulottunut neuletakki ja päässä harmaa hattu. Erityisen oleellinen seikka: nainen puhui suomea ulkomaalaisella aksentilla.

Tässä voitaisiinkin ihan v***umaisuutta kysyä, onko tämä maahanmuuttoa kannattavien henkilöiden tarkoittamaa kulttuurin rikastuttamista?

Romaneilla on joskus epätietoisuutta jonkin kansalaisen omaisuuden omistussuhteesta ja sen vuoksi saattavatkin korjata omaisuuden parempaan talteen tai käyttöön. Romanien rikolliset taipumukset kohdistuvat kuitenkin tavallisesti vain varkauksiin, ei niinkään ryöstöihin.

Villi arvaus on, että ryöstäjänainen on lähtöisin Balkanilta eli Romaniasta tai entisen Jugoslavian alueelta. Jos kyseessä oli Romanian romani, sen pitäisi olla helposti tunnistettavissa ulkonäöstä.

Eräs ruotsalaisministeri herätti joitakin vuosia sitten kohua kertoessaan mielipiteenään, että kaikki albaanit ovat varkaita. Albanialaista kulttuuria tuntemattomalle tämä saattoikin kuullostaa oudolta, mutta balkanilaisen kansanperinteen mukaan kaikki lukitsematon esillä oleva ja helposti mukaan otettava omaisuus kuuluu ”löytäjälle”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter