sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Fiksuhuudon Mazda

Zulublogi kertoi kaksi viikkoa sitten Fiksuhuuto-nimisestä kusetuksesta, johon moni kansalainen näyttää ottavan osaa tietämättään sen todellisesta luonteesta.

http://zulublogi.blogspot.com/2009/02/fiksuhuuto-kusetusta-koko-rahan-edesta.html

Jokaisella tuotteella on jokin todennäköinen myyntihinta, joka on tuotteen aikaisempien myyntihintojen keskiarvo, jolla on pieni keskipoikkeama (todennäköisyys, että yksittäinen myyntihinta poikkeaa paljon keskiarvosta, on pieni, ja tn, että myyntihinta on lähellä ka:a, on suuri).

Mitä kauempana (alempana) tuotteen hetkellinen hinta on tn-myyntihinnasta, sitä suuremmalla todennäköisyydellä huuto on aivan turha ja rahan tuhlausta, ja vastaavasti mitä lähempänä hetkellinen hinta on tn-myyntihintaa, sitä suurempi todennäköisyys on ”voittaa” tuote.

On siten järjetöntä yrittää huutaa tuotetta heti alussa, kun se tulee myyntiin.

Edellisessä kirjoituksessa arvioitiin Kusetushuudon pääkusetuskohteen Mazdan lopullista myyntihintaa. Tuolloin laskettiin, että jos myyntihinta nousisi 2000 euroa tuolloisesta hinnasta 3088 euroon, siihen kuluisi reilut kuusi kuukautta. Kahden viikon seurannan jälkeen näyttää siltä, että huutoaika onkin lyhentynyt noin viiteen kuukauteen ja neljään päivään, joten uusi omistaja pääsisi näillä näkymin Mazdan rattiin jo heinäkuun puolivälissä.

Mutta jos hinta nousisikin (tosin hyvin epätodennäköisesti) vielä yhdeksällä tuhannella eurolla 10.088 euroon, luovutuskirja tehtäisiin vasta reilun 58 kuukauden kuluttua eli 31.12.2013 edellyttäen, että Kusetushuuto vastoin kaikkea todennäköisyyttä olisi vielä toiminnassa. ”Onnellisen” voittajan naama saattaisikin sitten venähtää hänen saadessaan kymppitonnilla vuoden -09 Mazdan, joka olisi viiden vuoden ajan ollut varastoituna jonkin autoliikkeen takapihalla. Vaikka sillä ei olisi ollut ajettu metriäkään, uuden veroinen se ei enää olisi.

Kusetushuuto ei kuitenkaan tekisi mitään väärin luovutaessaan viisi vuotta vanhan auton, koska huutokohteeksi on nimenomaisesti mainittu kuvassa oleva vuoden -09 Mazda 6.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter