keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Sisuviina pois myynnistä

Tuhansia pulloja Sisuviinaa on vedetty pois Alkoista juomassa ilmenneen virheen takia. ”Juomassa havaittiin virhearomi, ja se pantiin myyntikieltoon perjantaina”, kertoo Alkon tuoteryhmäpäällikkö.

Mitä sitten vaikka viinapannuun olisikin tippunut rotta tai jokin muu pieneläin? Mausteenahan se menee vain.

Ennen vanhaan kerrottiin, että Mallasjuoman laitosmies olisi mystisesti kadonnut työpaikallaan, kunnes tämä onneton kansalainen olisi viimeinkin löytynyt tyhjästä oluen käymissammiosta, joka oli jo ehditty pullottaa ja toimittaa myyntiin.

Mitä tuhlausta, sanoisi alan ammattilainen, jolle maulla ei niinkään ole väliä. Ainoa ammattilaiselle ratkaiseva tekijä on juoman alkoholimäärä.

Alko olisi voinut panna tuotteen alennusmyyntiin. ”-50 %” ja tuotteelle olisi löytynyt ostajia. ”Hyvän” ja myyntikelpoisen tuotteen hävittäminen ei oikein vastaa kestävän kehityksen oppeja, ja siinä alkoholimonopolilla olisikin paljon opittavaa.

1 kommentti:

  1. Kai ymmärrät, että jos kemiallisessa prosessissa tapahtuu virhe, kukaan ei tiedä, mitä sinne pulloihin on loppupeleissä lorahtanut? Valtaosa viinan hinnasta on veroa, joten edes 50 % alennus ei loppupeleissä juuri laske kokonaishintaa. Jos viinoja ei vedettäisi markkinoilta, siitä seuraisi ongelmia kuluttajarajapinnassa ja asiakaspalvelussa ihan varmasti. Halvinta ja helpointa on vetää viallinen tuote pois markkinoilta.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter