perjantai 2. lokakuuta 2009

Afganistan

Afganistan on koko kesän ajan ollut erittäin paljon esillä suomalaismediassa. Suomella ei kuitenkaan ole islamistimilitanttien maalitauluna olevia sotilaitaan lukuunottamatta mitään tekemistä tuon ääri-islamilaisen valtion kanssa. Mikä sitten tekee Afganistanista Suomelle niin tärkeän, että päivittäinen uutisannos on ollut tarpeellinen? Sitä on erittäin vaikea ymmärtää.

Unikonkasvatus (josta voidaan sitten tehdä heroiinia) taitaa olla Afganistanin tärkein elinkeino. Terroristimafian pitäessä heroiinikaupan käsissään se voi rahoittaa sillä toimintaansa. Unikoita kasvattava afgaaniählämi saa vain muutaman kymmenen dollaria oopiumikilosta, kun sen arvo heroiiniksi jalostettuna jossakin länsimaassa kasvaa vähintäänkin tuhatkertaiseksi.

Afganistan on yksi maailman viheliäisimmistä valtioista. Ja siksi ei olekaan ihme, että se on ääri-islamilainen valtio. Se on valtio, jonka ei soisi lainkaan olevan olemassa. Afganistanissa on sodittu aina ja tullaan aina sotimaan.

Suomalaisten ja muiden länsimaiden vaivannäkö Afganistanissa on aivan turhaa. Siellä on nyt noin kaksisataa suomalaissotilasta, joista noin sata vaaleja turvaamassa olleet poistuvat lokakuun aikana. Sadankin sotilaan pitäminen siellä tekemässä aivan tarpeetonta työtä maksaa kuitenkin veronmaksajille. Se on aivan hukkaan heitettyä rahaa.

Kaiken takana on tietenkin Osama bin-Laden ja vainoharhainen Yhdysvallat, jonka mielestä bin-Ladenin eliminoiminen ratkaisisi liittovaltion niin sisä- kuin ulkopoliittiset ongelmat. Kuten monet asiantuntijat ovat todenneet, liittoumalla ei ole mitään mahdollisuuksia vuoristossa piileskeleviä talebaneja vastaan.

Suomi saatiin houkuteltua mukaan ”yhteistyöllä” Nato-joukkojen kanssa, mikä on tietenkin hyvää harjoittelua ennen liittymistä sotilasliittoon. Mieli saattaa muuttua sitten, kun sotilaita alkaa palata takaisin peltiarkuissa.

Suomalaisenemmistölle on yhdentekevää, mikä on Afganistanin poliittinen tai mikä muu tahansa tilanne, ja sama pätee myös Somaliaan ja Irakiin. Suomalaissotilaiden pitäminen Afganistanissa ei vähennä yhtään noiden rättipäiden ”muuttohaluja” Suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter