keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Heh, heh!

Yhdysvaltalainen laatulehti New York Times nimesi kaksi suomalaista, Martti Ahtisaaren ja Paavo Lipposen, mahdollisiksi EU:n presidenttiehdokkaiksi. (NYT:sta käytetään yleisesti nimitystä ”laatulehti”, koska kaikki yhdysvaltalaiset sanomalehdet eivät suinkaan ole laatulehtiä, mitä laatulehti-käsitteellä sitten halutaankin ymmärtää.)

Heh, heh! Ahtisaaresta, Lipposesta tai kenestä tahansa muustakaan suomalaisesta ei koskaan tule EU-presidenttiä. Se on tosiasia. Pienestä Suomesta EU-presidentti? Mikä vitsi! Aprillipäiväänkin on vielä aikaa melkein puoli vuotta.

Ihmetyttää, minkä tähden mainittu ”laatulehti” viitsii kirjoittaa tuollaista skeidaa. Ehkäpä se ei sitten olekaan oikeasti mikään laatulehti. Eihän Lippos-Paavo ole ollut edes Suomen presidenttinä. Miten vanha punikki voisi sitten toimia koko EU-liittovaltion presidenttinä?

Sahtivaari toimi tosin yhden kauden presidenttinä, mutta lieneekin kaikkien etu unohtaa tuo ajanjakso, josta on jäänyt mieleen vain Ahtivaarin maakuntamatkat ja juovuksissa törmäilyt Ruotsissa.

Unionin presidentti tulee suuresta jäsenmaasta: joko Saksasta, Ranskasta tai Iso-Britanniasta. Niin se vain menee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter