maanantai 12. lokakuuta 2009

Maahanmuuttajat kuntien palkkalistoille

Astrid Thorsin mukaan maahanmuuttajien työllistäminen voi olla ratkaisu kuntia uhkaavaan työvoimapulaan. Thorsin mielestä kuntien kannattaisi katsoa laman yli ja näyttää yksityissektorille mallia maahanmuuttajien pestaamisessa”, kertoo HS.

”Työvoimapula tulee näkymään juuri kuntasektorilla, jossa eläköityminen on lähivuosina voimakasta”, satuilee neekerien ystävä Thors.

”Thors myönsi, että kunnat ovat lähivuosina taloudellisesti tiukoilla, mutta pidemmällä aikavälillä kuntien kannattaa kuitenkin ministerin mukaan huomioida maahanmuuttajissa piilevä rekrytointipotentiaali.”

”Osa tarvitsee enemmän tukea kotoutuakseen ja työn löytämiseksi, osa tulee jo suoraan valmiiseen työpaikkaan”, jatkaa Thors.

Tämähän on uskomatonta ja rikollista puhetta, joka lähentelee maanpetturuutta. Thors pitäisi karkottaa Suomesta. Ottaisikohan Ruotsi vastaan entisen Suomen-siirtolaisen jälkeläisen?

Mihin ovat nyt unohtuneet suomalaiset työttömät, jotka ovat eläneet koko ikänsä suomalaisessa yhteiskunnassa ja osaavat suomen kielen ja tuntevat maan tavat ja kulttuurin? Eivätkö he kelpaa Thorsille siitä syystä, koska he ovat lähes sataprosenttisesti suomenkielisiä?

Heistähän voitaisiin, jos sopiva koulutus sattuisi puuttumaan, kouluttaa kunnalle ammatti- ja/tai kielitaidottomia somaleita tai ählämeitä paljon sopivampia työntekijöitä. Siinä myöskin suosittaisiin suomalaista.

Ai niin, tämä unohtui: integroitavilla neekereillä ja ählämeillä on suosituimmuusasema, joka toteutuu vain suomalaisten kustannuksella ja suomalaisia syrjimällä.

Thorsin repliikki ”Osa tarvitsee enemmän tukea kotoutuakseen ja työn löytämiseksi, osa tulee jo suoraan valmiiseen työpaikkaan” on suorastaan koominen. Tukea tarvittaisiin todella paljon, eikä pelkästään ”enemmän” riittäisi siihen.

Mitenpä jokin somali (tai ählämi) voisi korvata suomalaisen kuntatyöpaikassa? Eihän siitä tulisi yksinkertaisesti mitään? On vaikea arvioida, kuinka monen vuoden orientoitumisjakson keskivertosomali vaatisi, jotta hän oppisi tekemään jotakin kuntatyötä edes välttävästi, mikä ei tietenkään olisi riittävä työsuoritus, mutta kauan siihen varmasti menisi.

Mitähän Thors mahtaa tarkoittaa ”valmiilla työpaikalla”? Sitäkö että kunta järjestää jonkin suojatyöpaikan, joka on räätälöity jonkin somalin henkiselle tasolle eli jossa ei käytännössä tarvitse osata tai tehdä mitään.

1 kommentti:

  1. Tässä on kysymys siitä, että turvapaikanhakijoiden vastaanottokerskukset pullistelevat, eikä yksikään kunta halua majoittaa somaleita, irakilaisia ja afgaaneita kunnallisiin vuokra-asuntoihin vuokransa itse maksavien suomalaisten naapureiksi haisemaan, sotkemaan ja mölyämään.
    Työvoimapula on vain tekosyy, johon Thorsin itsensä on pakko uskoa.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter