lauantai 10. lokakuuta 2009

Suomen Michael Jackson

Ei, hän ei tanssi, laula eikä viihdytä yleisöään, vaan hän saarnaa seurakuntalaisilleen syntiä, tapainturmellusta ja pahuutta vastaan.

Olli...ei vaan Marja-Sisko Aalto palaa duuniinsa heti ensi kuun alussa, jolloin uuden kirkkorouvan ensimmäinen työtehtävä pitkän virkavapaan jälkeen on toimia ehtoollisavustajana.

Imatran seurakuntalaiset ovat nyt tosipaikan edessä, kun he menevät viinihuikalle (ja synninpäästöön) 1. marraskuuta. Siinä saattaa olla vaikea yrittää pitää naamavärkki peruslukemilla, kun Marja-Sisko-niminen mies kulkee pastorin perässä ”lihaa ja verta” jakamassa. Herkemmällä imatralaisella saattaa päästä tahaton naurunturskahdus katsellessaan Olli Marja-Siskoa, josta ei tiedä, onko tämä mies vain nainen.

Jos naispappeus ei olisikaan vielä sallittua (niin kuin sen ei tietenkään pitäisi olla), miten Marja-Siskon olisi käynyt Imatralla? Olisiko häntä edelleenkin pidetty miespappina? Vai olisiko seurakuntapapinura päättynyt lyhyeen? Vai olisiko Olli kenties pysynyt edelleenkin Ollina ja tyytynyt vain pukuleikkeihin ja viuhahteluihin ulkona pimeän aikaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter