maanantai 5. lokakuuta 2009

Ryysyistä rikkaaksi

Turkulainen lakimies yritti sitä, mistä monet ovat haaveilleet: tulla rikkaaksi yhdessä yössä. Homma ei kuitenkaan niin sanotusti toiminut, ja rikastumaan pyrkineelle yritteliäälle kansalaiselle ollaankin nyt parhaillaan lukemassa lakia – ja kohtalokkain seurauksin.

Jotta soppa saadaan sekoitettua oikein kunnolla, mukaan on värvätty kriisipsykologi, joka pystyy loihtimaan kaikenlaisia uhkakuvia ja kauheuksia vaikkapa aamiaismuropaketista.

Siepatun noin 60 000 euron ja omaisten 40 000 euron vahingonkorvausvaatimukset tuntuvat uskomattomilta. Korvauksia oikeudelta kinuavat kuuluvat maamme rikkaimpiin henkilöihin, ja sen vuoksi tuollaiset korvausvaatimukset vaikuttavatkin vain pohjattomalta ahneudelta ja kostonhalulta.

Mitä siepattu kuvittelee tekevänsä vahingonkorvausrahoillaan, jos niitä tulee yleensä koskaan saamaan? Eivätkö vanhemmat enää anna tasku- tai viikkorahaa, vai mistä tuollainen äkillinen rahantarve tuli?

Vahingonkorvauksia vaativat pyrkivät vain käyttämään tilaisuuden hyväkseen ja tekemään helppoa rahaa. Pitkän vankeustuomion saavalle lakimiehelle sadantuhannen euron vahingonkorvaus on kuin rikka rokassa.

Wikipedia on katsonut aiheelliseksi tehdä sieppaajasta oman artikkelin, jota voidaan sitten täydentää samalla, kun tämä ”näytelmä” jatkuu – mitä se tulee tekemään useita vuosia. Ilman tekemäänsä sieppausta turkulainen olisi vain yksi lakimies tuhansien muiden joukossa – ja mikä pahinta: hänestä ei olisi IKIOMAA Wikipedia-artikkelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter