perjantai 9. lokakuuta 2009

Mobiili-tv aloitti

Mobiili-tv avattiin eilen Suomessa julkiseen käyttöön. Sen ohjelmia voidaan seurata tähän tarkoitukseen rakennetussa erillisessä ranskalaisen Digitan omistamassa DVB-H-verkossa viidellä kanavalla: TV1, TV2, MTV3, Sub ja Voice. Mitään mullistavaa ohjelmatarjonnan puolesta ei siis ole luvassa.

Dna on ainoa operaatori, joka tarjoaa mobiili-tv-lähetyksiä. Ja on sanomattakin selvää, että palvelusta menee erillinen maksu.

Nyt mielessä herää epäily, mikä tässä on niin mullistavaa. Jo 80-luvulla myytiin taskutelevisioita, joilla saattoi seurata tuonaikaisia tv-lähetyksiä. Kuvan laatu riippui tosin vastaanotetun signaalin laadusta, mutta se oli useimmiten vähintäänkin tyydyttävä.

Nokia on ollut ajamassa DVB-H-standardia kuin käärmettä pyssyyn. Jos kansalaiset olisivat niin tyhmiä, että viitsisivät alkaa katsoa surkeita tv-ohjelmia pikkuriikkiseltä matkapuhelinnäytöltä, sehän tietäisi vain Nokialle lisää kalliimpien mobiili-tv-puhelinten myyntiä.

Jos ei sattuisi omistamaan tarvittavaa puhelinta ja olisi palamaton tarve päästä katsomaan televisiota liikkeellä ollessaan, ei hätää, sillä toinenkin keino on olemassa: mobiilitelevisiota voi seurata hankkimalla erillisen DVB-H-lähetysten vastaanottimen, joka on yhteydessä puhelimeen bluetooth-teknologialla. Tämä vaikuttaa kuitenkin jo hölmöläisten touhulta.

Mobiili-tv:lle ei voi ennustaa loistavaa tulevaisuutta. Sillä ei ole minkäänlaista tulevaisuutta. Se oli floppi jo syntyessään.

1 kommentti:

  1. Näitä DVB-T-viritin puhemiakin on ilmeisesti joissakin muodoissa olemassa. Eikä vastaanotto maksa kuin sen TV-luvan.
    TV-luvan maksajana en voi mitenkään hyväksyä YLE:n lähtemistä DVB-H-markkinoille. Tämä on niiden rahojen suunnatonta väärinkäyttöä.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter