torstai 29. lokakuuta 2009

Malli hampunkasvattajana

Suomen huippumalli haussa -ohjelman viime tuotantokauden voittaja N.N. on tuomittu Espoon käräjäoikeudessa kannabiksen kotikasvatuksesta, kertoo laatulehti 7 Päivää. Pikku puutarhurin nimi jääköön kertomatta, koska Zulublogin tyyliin ei ole kuulunut yksityishenkilöiden nimien mainitseminen, mutta kuva täytyy tietenkin julkaista elävöittämään tekstiä.

N.N. jäi kiinni viljelyksillään marraskuussa 2007, kun poliisi löysi hänen omakotitalostaan yhdeksän kannabiskasvia ja muita viljelyssä tarvittavia laitteita.

Huippumalli myönsi syyllisyytensä poliisin esitutkinnassa mutta kiisti asian tiistaina käräjäoikeuden käsittelyssä. ”Puutarhanhoitoa” harrastavan syytetyn mukaan kasvit olivatkin alivuokralaisen – kuka hän sitten lieneekin? Käräjäoikeus ei uskonut selitykseen, ja N.N. sai 600 euron sakon.

Kannattiko tuo nyt? Siinä tuli merkintä poliisin huumerikollisten tietokantaan. Ennen vanhaan moni keitti kotonaan tai metsässä pontikkaa viinan korkean hinnan vuoksi. Pontikkaa ei siis tehty sen ”hienon” maun tai teossa syntyvän jännityksen vuoksi, vaan syyt olivat pelkästään taloudelliset.

Ehkäpä N.N. ei sitten olekaan nimensä mukainen huippupalkkioita saava ”huippumalli”, koska hampun ostoon ei ollut varaa ja se täytyi itse kasvattaa. Lehtijutun mukaan on oletettavaa, että N.N. teki ns. kotitarvekasvatusta eli myyntiin niitä ei ollut tarkoitettu. Vai olisiko sitten niin, että hän teki sitä pelkästään jännityksen vuoksi, ja huippumallin huippuhetki oli se, kun poliisin erikoisyksikkö, pahamaineinen Karhukopla piiritti mallin talon? Mene ja tiedä.

N.N. harrastaa kierrätystä, kuten 7 Päivää -lehden kuvaajan talon takapihalta ottamasta kuvasta näkyy. Kierrätettävät tavarat päätyvät tosin vain omalle yksityiselle ”kaatopaikalle”.

2 kommenttia:

  1. En harrasta pössyttelyä, mutta jos sitä tekisin niin ihan varmasti mielummin kasvattaisin itse rehuni kuin ostaisin niitä joltakin epämääräiseltä narkomaanilta ja pahimmillaan sekaantuisin huomattavasti vaarallisempiin aineisiin. Väitteeseen "kannabis johtaa koviin aineisiin" liittyy vinha totuus. Se menee niin että huonokatteisena aineena kannabista ensin myydään ja sitten jonkin ajan päästä "se on valitettavasti päässyt loppumaan" ja tarjotaan jotain koukuttavaa vaihtoehtoa. Ei kiitos sellaiselle. Jos joku haluaa kannabista Suomessa käyttää, niin siitä vaan, mutta mielummin kasvattaakin sitten sitä itse kuin tukee ammattirikollisuutta ja sekaantuu kaikenlaisiin hämäräveikkoihin.

    VastaaPoista
  2. Komppia edelliselle anonyymille.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter