keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Ruandalainen farssi

Onko hän armoton kansanmurhaaja vai rauhaarakastava kirkonmies Ruandasta? Onko Bazaramban kohdalla tapahtumassa oikeusmurha?

Porvoon käräjäoikeus on ollut jo kuukauden ajan Ruandassa kuulustelemassa ”todistajia” ja tutustumassa väitettyihin neekerien tuhoamispaikkoihin. Käräjäoikeus otti jokin aika sitten yhteyttä naapurimaan Burundin (jossa asuu aivan samanlaisia gorillannäköisiä hutuja ja tutseja) oikeusviranomaisiin, mutta Burundi katsoi viisaimmaksi olla sekaantumatta asiaan eikä vastannut lainkaan. Se oli järkevä päätös sekä Burundin että Suomen veronmaksajien kannalta – olettaen että Burundissa yleensäkin maksetaan veroja.

Oikeuden jäsenet mahtavat nyt olla ihmeissään kuultuaan kuukauden ajan valehtelevia neekereitä. Kukapa voi tietää, kuka neekeri puhui totta ja kuka valehteli?

Palattuaan kotimaahan oikeus saattaa pitää pitkän tuumaustauon ja todeta, että syytetty olisikin kannattanut luovuttaa pyydetysti Ruandaan ja olla sekaantumatta asiaan, joka ei sille kuulu ja joka on aivan liian kompleksinen sen käsiteltäväksi. Vahinko on kuitenkin jo tapahtunut ja kasvonsa säilyttääkseen oikeuden on pakko viedä tämä (neekeri)farssi katkeraan loppuun asti.

Stop the Press -lisäys:

Uusimman uutisen mukaan eräs neekeritodistaja olisi vaatinut rahaa puolustukselle myönteisestä ”kertomuksesta”, mutta puolustuksen johtava lakimies pysyi tiukkana eikä suostunut vilpilliseen ruandalaiseen ”maan tapaan” kertoa satuja rahasta. Koska rahaa ei tippunut, neekeri todisti kostona murhamiestä vastaan.

Tämä vain todistaa sen, että käräjäoikeuden kuulemien kaikkien neekeritodistajien kertomukset ovat kuin jostakin satukirjasta. Niillä ei pitäisi olla minkäänlaista painoarvoa oikeuskäsittelyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter