Tutkimuksessa ilmeni, että ravintoloiden juomiin lisättävissä jääpaloissa on paljon bakteereita. Löydetyt koliformiset bakteerit ja enterokokit kertovat huonosta hygieniatasosta.
Ei ole vaikea arvata, että bakteerijääpalat löytyivät juuri em. ”siirtolaisruokapaikoista”.
Mitenpä jossakin Lähi-Idän aavikolla tai slummissa syntynyt ja kasvanut ählämi olisi oppinut pesemään kätensä paikassa, jossa ei ole vesijohtoa? Siellä kun on tapana pyyhkiä enimmät roiskeet ja liat suoraan housunpunttiin.
Kukapa viitsisi juoda juomaa, jonka jääpalat on tehty jonkin ählämin sormien huuhteluvedestä?

Viranomaisten pitäisi kertoa kansalaisille ne paikat, joissa todettiin puutteita. Se olisi ainoa keino saada nämä ”bakteeripesät” poistumaan alalta.
Yhdysvalloissa terveysviranomaiset tekevät säännöllisesti tarkastuskäyntejä kaikkiin valmiita ruoka-annoksia myyviin ruokapaikkoihin. Jos paikassa todetaan puutteita tai laiminlyöntejä, siitä kerrotaan ruokapaikan ikkunaan asetettavalla kyltillä, joka on hyvä indikaattori asiakkaille, että paikan hygieniatasossa ei ole kaikki kunnossa. Kyltin poistamisesta seuraa ankara sakko.
Olen Zulun kanssa täysin samaa mieltä.
VastaaPoistaEn voi ymmärtää, miksi suomalaiset suosivat näitä paikkoja.
Kunnollista ruokaakin kun on saatavilla.
Samaa mieltä siitä, että nämä terveystarkastukset tulisi julkistaa, jotta ihmiset voisivat tehdä ruokapaikkavalintansa hygieniaperustein. Jos yrittäjällä on tapana ampua varvit salaatin sekaan niin ihan varmasti haluaisin sen tietää, jotta osaan vaihtaa paikkaa.
VastaaPoistaSuomessa on nyt totutettu yksi sukupolvi kamelikuskien ruokittavaksi, itse lopetin niiden rahoittamisen kun huomasin joka viidennen eväksen lyötävän kassakoneeseen.
VastaaPoista