lauantai 3. lokakuuta 2009

Uskonnonopetus pois koulusta

Tampereen kaupungin opetuspäällikön mukaan uskonnonopetus pitäisi siirtää kirkon vastuulle ja kouluissa pitäisi sen sijaan opettaa kaikille yleiseettistä elämänkatsomustietoa, kertoo Aamulehti.

Tampereella on opetusryhmät seuraaville uskonnoille: evankelis-luterilainen, katolinen, ortodoksi, islam ja bahá'í. Kirkkoon kuulumaton voi valita uskonnon tai elämänkatsomustiedon.

Tämä on järkevä ehdotus, koska koulu ei ole kirkko, moskeija tai mikään muukaan palvontapaikka. Tuntuu muutenkin käsittämättömältä, että koulun opetussuunnitelmaan kuuluu kertoa pari tuhatta vuotta sitten lyhyen aikaa eläneen hepun toimista ja ”ihmeteoista”.

Uskonnollinen aivopesu alkaa jo alaluokilta lähtien, ja se jatkuu muodossa tai toisessa niin kauan kuin kansalainen on seurakunnan jäsen. Vasta kuoltuaan hän vapautuu tästä taakasta. Aivan samalla tavalla alkaa astetta voimakkaampi islamilainen aivopesu islamilaisissa maissa.

Koulussa voitaisiin yhtä lailla alkaa opettaa joulupukkitiedettä, koska Korvatunturin isäntä on aivan yhtä ”todellinen” henkilö kuin joulun syntymäpäiväsankari. Joulupukki on itse asiassa paljon todellisempi henkilö, koska hänen ”olemassaolostaan” saadaan selvät todisteet joka joulu.

Sosialismin isä Karl Marx taisikin todeta, että uskonto on kansan oopiumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter