torstai 29. lokakuuta 2009

Katsastusten hintoihin järkeä

Tiistainen Ajankohtainen Kakkonen kertoi lahtelaisen insinöörin ideasta perustaa uusi katsastusketju, joka toimisi omakustannusperiaatteella. Se on erittäin kannatettava idea.

Auton katsastus kaikkine vaadittavine mittauksineen saattaa maksaa jopa melkein sata euroa, joka on kohtuuton veloitus 10–15 minuutin työstä.

Sunkatsastus.fi-sivuston tarkoitus on kysyä autoilijoilta, haluaisivatko nämä järjestää katsastuksen uudella tavalla, jolloin suomalaiset autoilijat perustaisivat yhdessä yhtiön, jonka tehtävänä on tarjota mahdollisimman ammattitaitoinen ja korkeatasoinen autokatsastus mahdollisimman edulliseen hintaan voittoa tuottamatta.

”Tarkoituksena on tarjota katsastuspalveluja korjaamojen sisällä erillisenä organisaationa käyttäen mahdollisimman tehokkaasti olemassa olevaa korjaamojen kalustoa hyödyksi, jolloin saataisiin varsin pääomatehokas palvelu.”

Ajankohtaisen Kakkosen mukaan Suomen autokatsastusmarkkinoita hallitsevat brittiläisomisteinen A-Katsastus 55 prosentin ja espanjalaisomisteinen K1-katsastus 20 prosentin osuuksilla. 75 prosenttia ylihintaisista katsastuksista kerätyistä rahoista valuu näin ulkomaille, mikä ei missään nimessä ole isänmaallista.

Noiden yritysten liikevoittoprosentti on 30–40 prosentin luokkaa, joka on täysin kohtuuton liikevoitto lain vaatimasta tarkastuksesta, joka ei vaadi kovin kummoista osaamista tai ammattitaitoa.

Sun-katsastuksella on nyt noin 23 000 kannattajaa, ja määrä kasvaa jatkuvasti. Sivuston perustajan arvion mukaan uusi katsastustoimipaikka voidaan perustaa paikkakunnille, joissa (ympäristökuntineen) asuu vähintään 3000 kannattajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter