maanantai 5. lokakuuta 2009

Ahvenanmaa myytävä Ruotsille

Valtion talous on tiukalla, eivätkä lähivuodetkaan lupaa kovin nopeaa parannusta asiaan. Huomattavasti pienentyneiden verotulojen vuoksi valtio on elänyt ja tulee elämään seuraavat tulevat vuodet velaksi. Jotta ongelmaa ei vain muutettaisi toiseksi ja lykättäisi tulevaisuudessa tehtäväksi lainan takaisinmaksuksi kuormittamaan kansantaloutta, jokin kestävä ratkaisu olisi löydettävä nopeasti.

Eteläisen Suomen länsipuolella sijaitsee Ahvenanmaa lukuisine saarineen, jolla ei juurikaan ole mitään yhteistä (tai edes tekemistä) manner-Suomen kanssa. Jokin aika sitten julkistetun tutkimuksen mukaan maakunnan asukkaat tuntevatkin Ruotsin ja ruotsalaiset henkisesti ja kulttuurillisesti läheisemmiksi kuin Suomen ja suomalaisen kulttuurin. Maakunnan lippukin muistuttaa enemmän Ruotsin lippua kuin siniristilippuamme.

Ahvenanmaalla vain hyvin harvassa paikassa tulee toimeen maan puhutuimmalla kielellä suomella. Ahvenanmaalla ei ole mitään taloudellista tai muutakaan merkitystä Suomelle, vaan se on itse asiassa taakka Suomen veronmaksajille, koska valtio tukee maakuntaa vuosittain sadoilla miljoonilla. Maakunnassa ei ole yleistä asevelvollisuutta, joten tilanteen niin vaatiessa ahvenanmaalaisista ei olisi itsehallintoalueensa puolustajiksi, vaan suomalaisten olisi riennettävä apuun.

Koska Ahvenanmaa on vain rasite Suomelle, Suomi voisi aivan hyvin ja myöskin helposti luopua siitä. On varsin luultavaa, että Ruotsi ottaisi sen mielellään vastaan. Koska maakunnassa on itsehallintolain nojalla noudatettu eräänlaista ”rotuoppia”, degeneraatio ahvenanmaalaisten keskuudessa on päässyt etenemään vapaasti ja pitkälle. Ruotsi saisi näin takaisin Ruotsista sinne aikanaan muuttaneiden ruotsalaisten puhdasverisiä jälkeläisiä.

Koska Ahvenanmaalle ei ole sijoitettu neekereitä eikä ählämeitä, kaikki uudet ruotsalaiset olisivat valkoisia – ja mikä tärkeintä ”svenskatalande bättre folk”.

Suomen valtion pitäisi nyt lähestyä rohkeasti Ruotsin hallitusta ja kertoa suomalaisten halusta myydä maakunta. Jos Ruotsi ei jostakin syystä haluaisikaan ostaa maakuntaa, uhkailu Ahvenanmaan myymisestä Venäjälle saisi varmastikin Ruotsin hallituksen nopeasti toisiin aatoksiin.

Myyntihinta olisi tietenkin huikea, mutta kyllä Ruotsilla olisi varaa siihen. Myynnistä saatavalla rahalla valtio voisi lyhentää valtionvelkaa, mikä sitten pienentäisi verotaakkaa tulevaisuudessa.

Jos asiasta järjestettäisiin kansanäänestys Suomessa, enemmistö suomalaisista kannattaisi myyntiä, koska se olisi ehdottomasti suomalaisten veronmaksajien etu.

Ahvenanmaa myyntiin – ja heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter