keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Eroa kirkosta!

Jos vanha sääntö on edelleenkin voimassa, kirkosta eroa haluavalla kansalaisella on enää kuukausi aikaa toimia välttyäkseen ensi vuoden kirkollisverolta, koska joulukuussa se ei enää onnistu. Kirkko on ilmeisesti halunnut jättää kuukauden ”harkinta-ajan”, jona aikana eksymään pyrkivällä karitsalla on mahdollisuus palata takaisin laumaansa.

Jos jokin kansalainen ei ole enemmän tai vähemmän oikea uskovainen (joita lieneekin vain alle 10 prosenttia täysi-ikäisistä), käy kirkossa tai käytä muitakaan seurakunnan tarjoamia ”palveluita” säännöllisesti, minkä ihmeen vuoksi hän ”kuuluu kirkkoon” ja vielä maksaa siitä ilosta asuinkuntansa mukaan noin 1,25–1,75 prosenttia kunnallisverotuksessa verotettavista tuloista? Sehän on aivan hullua ja rahan tuhlaamista joutavaan.

Moni saattaa ajatella, että joutuu ”kadotukseen” erottuaan kirkosta, ja samanlaista uhkakuvaa seurakuntakin yrittää pitää peitellysti yllä, eikä sen vuoksi uskalla erota. Kirkko ei sano sitä suoraan, mutta viesti on selvästi luettavissa rivien välistä: jos et maksa osuuttasi (pappien ja kirkkoherran leveästä elämästä), menetät taivaspaikkasi.

Seurakunnilla on itse asiassa varsin vähän järkevää toimintaa. Kirkonmenojakin pidetään vain sen vuoksi, jotta papeilla ja muulla kirkon henkilökunnalla olisi jotakin tekemistä ja seurakuntalainen voisi nähdä, että papit tekevät jotakin (palkkansa eteen).

Kirkko on itse asiassa varsin v***umainen työnantaja. Seurakunnat vaativat kaikilta palvelukseensa tulevilta työntekijöiltä kuulumista kirkkoon, mikä selvästikin rikkoo joitakin lakeja. Esim. Suomeen allahin armosta päätynyt neekerimuslimi ei koskaan pääsisi kirkon palvelukseen, koska allah-fani ei ikinä liittyisi harha- ja vääräoppisena pitämäänsä luterilaiseen seurakuntaan ja samalla luopuisi allahin lapsille luvatusta paikasta ählämien ja muiden mutakuonojen paratiisissa.

Minkä vuoksi näitä ****:ia puolustavat tantat ja eri valtuutetut eivät tuo tätä hirveää epäkohtaa julkiseen keskusteluun? Neljäkymmentä vuotta eteenpäin ja muslimien osuus Suomen väestöstä on 10–15 prosentin luokkaa. Kyllä tuolloin joku näistä ****:ista on varmasti seurakunnan palveluksessa – eivät ehkä pappistehtävissä mutta mahdollisesti ainakin vahtimestareina ja haudankaivajina. Joutuuko kirkko jossakin vaiheessa muuttamaan kirkkoon kuulumattomia suomalaisia aikaisemmin syrjinyttä käytäntöään muslimien vuoksi?

Ihmetyttää, miksi kirkko ei ole keksinyt tai kukaan muukaan ole vielä ehdottanut kirkolle Yleisradiolle esitetyn mediamaksun tapaista maksua, joka olisi huoneistokohtainen ja jonka maksaisi uloshaun uhalla jokainen, kuuluipa sitten kirkkoon tai ei ja olipa sitten muslimi tai mikä tahansa muu ”uskovainen”.

Toimi nyt! Sinulla on vain kuukausi aikaa säästää rahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter