keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Bremenin kebabterroristi

”Bremenin rautatieasemalla koettiin harvinaislaatuinen kahakka. Kebabkojun pitäjän ja asiakkaan kärhämä servieteistä johti lopulta siihen, että kojun pitäjä hyökkäsi asiakkaan kimppuun kebabkastikerynnäköllä. Kastikehyökkäyksen uhrin silmät alkoivat episodin jälkeen punertaa. Poliisi tutkii tapausta”, kertoo uutistoimisto Reutersin uutinen.

Aivan aluksi voisi pohtia mielessä, onko tällainen tapahtuma yleensäkin uutisoinnin arvoinen. Kertooko se suhteellisuudentajun katoamisesta vai siitä, että uutistoimittajilla on tänään ollut vähän virikkeitä ja päivän uutisanti on muutenkin jäänyt vähiin?

Uutinen jättää jälleen koko joukon avoimia kysymyksiä.

Mikä on hyökkääjän etninen alkuperä? Uutinen ei sitä (tarkoituksellisesti) kerro. Veikkaus on turkkilainen, koska tuskinpa kukaan itseään kunnioittava saksalainen myisi tuota ählämien herkkua rautatieasemalla. Alttius hyökätä asiakkaan kimppuun viittaa myöskin jonkin primitiivisen taatelimaan kansalaiseen.

Minkälaisiin toimiin törkeän hyökkäyksen kohteeksi joutunut uhri aikoo ryhtyä? Voiko hän menettää näkönsä? Joutuuko turkkilainen oikeuden eteen vastaamaan teostaan? Oliko teolla rasistinen motiivi? (Taatelimaalainen hyökkäsi valkoisen eurooppalaisen kimppuun.)

Saksalaiset ovat yleensä tarkkoja monista asioista, ja lieneekin aika todennäköistä, että turkkilaisen ura kebabbilan pitäjänä on lopussa. Ja hyvä niin.

Zulublogi onkin koettanut aina varoittaa kebabin vaarallisuudesta. Nyt se ilmeni aivan uudella tavalla. Onkin vain ajan kysymys, milloin sama tapahtuu Suomessa.

Oulussa sattui jokin aika sitten vastaavanlainen tapaus: pizzerian turkkilainen(?) omistaja hyökkäsi kadulla oululaiskiekkoilijan kimppuun ja suihkutti pippurisumutetta tämän silmille. Juttua puitiin oikeudessa, ja käviköhän siinä sitten niin, että maahanmuuttaja tuomittiin vahingonkorvauksiin(?).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter