torstai 8. lokakuuta 2009

Pahoinpitely Tampereen keskustorilla

Aamulehti kertoo, että kaksi vakituisesti Suomessa asuvaa noin 20-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä on pidätetty epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä, joka päättyi siihen, että nämä ”kulttuurinrikastuttajat” potkivat maassa makaavaa puolustuskyvytöntä kansalaista sillä seurauksella, että tämä sai hengenvaaralliset vammat päähänsä. Uhri on onneksi kuitenkin jo toipunut.

Vakituisesti Suomessa asuva (=oleskelulupa), 20-vuotias ja taipumus väkivaltaisuuteen => jäljet johtavat Afrikan sarveen, jonne noiden huligaanien olisi pitänytkin jäädä. Somaliassa saa vapaasti tapella ja ampua aseilla, jos sellaisen omistaa.

Monet muistavat varmasti, kun amerikalaissotilaat yrittivät panna Somaliaa järjestykseen vuonna 1993 (siinä tosin onnistumatta). Somalien haltuun saamaa kuolleen amerikkalaissotilaan ruumista vedettiin pitkin Mogadishun katuja, mikä kertoi vain somalien arvoista ja sivistyksen tasosta. Tämä voi olla niin ”rikasta kulttuuria”, että se menee tavallisen kansalaisen ymmärryksen yli.

Kuvassa olevat somalit eivät ole mitään sotilaita tai muitakaan kapinallisia vaan aivan tavallisia neekereitä. (Kuva on alkujaan julkaistu amerikkalaisessa Newsweek-lehdessä 18.10.1993.)

Tilanne Tampereella alkoi klo 03.30 jälkeen eli aika myöhään. Mitä muuta somalit tekivät kaupungilla tuohon aikaan kuin kerjäsivät hankaluuksia? Eikö vastaanottokeskuksissa ole mitään kotiintuloaikoja?

Tapahtuma kertoo yksinkertaisesti ”kotoutumisen” vaikeuksista. Se ei vain tule ikimaailmassa onnistumaan, niin kuin professori Vihavainen totesi. Mahdoton on mahdotonta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter