maanantai 19. lokakuuta 2009

Ei, ei ja ei!

Kyseessä ei ole Ilkka Kanervan kuuluisa vastaus FST:n toimittajan kysymykseen, oliko erotettu ex-ulkoministeri lähettänyt eräälle kansalaiselle vihjailevia tekstiviestejä. Kyseessä on sen sijaan selvä vastaus suojelupoliisin suunnitelmiin laajentaa reviiriään Afrikkaan.

Kuten uutinen kertoo, Supon johto aikoo lähettää pysyviä etsiviä ja muita työntekijöitä noin viiteen Pohjois- ja Itä-Afrikan pääkaupunkiin terrorismintorjuntatehtäviin. Tätä mielipuolista hanketta varten Supo hakee eduskunnalta 1,7 miljoonaa euroa, jotka tarvitaan 15-20 työntekijän palkkaamiseen. Ja veronmaksajat hurraavat tietenkin tälle.

Supon johdon ”nerokas” idea on estää mahdollisten terroristien tulo Suomeen jo heidän kotimaissaan, kun he hakevat viisumeita tai oleskelulupia Suomeen. Sen voi kuvitella etenevän seuraavasti Supon salaisen agentin ja Suomeen ”siirtolaiseksi” pyrkivän herra Ahmed Hassanin välillä:

Supo: ”Hyvä herra Hassan, olemme ottaneet käyttöömme uuden menetelmän, jolla pyrimme estämään ns. ei-toivotun aineksen pääsyn maahamme. Ymmärrättehän, että joudumme kysymään teiltä epämiellyttäviä kysymyksiä? Pahoittelemme, jos ne tuntuvat tunkeilevilta.”
H: ”Ei se mitään. Onhan tässä nähty pahempaakin.”

Supo: ”Oletteko terroristi?”
H: ”En ole.”

Supo: ”Suunnitteletteko terrori-iskua Suomessa, jos me päästämme teidät sinne?”
H: ”En tietenkään.”

Supo: ”Lupaatteko varmasti kanssa olla suunnittelematta?”
H: ”Totta kai.”

Supo: ”Mikä on Suomen pääuskonto?”
H: ”Hmm...eihän se vain ole islam?”

Supo: ”Kuulutteko, oletteko koskaan kuulunut tai oletteko koskaan harkinnut kuulumista al-Qaidaan tai johonkin muuhun terroristijärjestöön?”
H: ”En ole. Mikä on al-Qaida?”

Supo: ”Tunnetteko ketään terroristia?”
H: ”En tunne.”

Supo: ”Ettekö edes Osama bin-Ladenia?”
H: ”Kuka on bin-Laden.”

Supo: ”Näyttää siltä, että te olette läpäissyt erittäin tiukan seulamme. Tervetuloa Suomeen!”

H: ”Kiitti v**usti! Allah ahkbar ja herran haltuun!”


Hassan saa leiman oleskelulupaansa ja kävelee huojentuneena ulos Nairobin lähetystöstä. Kjäh, kjäh! menivätpä halpaan, naureskelee Hassan astuessaan auringonpaisteiselle kadulle.

Supon suunnitelmaa ei pitäisi missään nimessä toteuttaa. Ensinnäkin se maksaa ja vielä paljon enemmän kuin nyt aluksi luvataan. Toiseksi sillä tulisi olemaan aivan päinvastainen vaikutus terrorismin ehkäisyyn. Se vain houkuttelisi terroristeja Suomeen, joka on ainakin toistaiseksi saanut olla rauhassa allahin nimeen vannovilta pommiählämeiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter