torstai 1. lokakuuta 2009

Uusia poliisin virkoja

Valtion lisätalousarviossa on varattu rahaa sataa uutta poliisin virkaa varten. Suuri osa uusista viroista menee turvapaikkahakemusten jonon purkamiseen, kertoo Turun Sanomat.

Koska sama hulvaton meno jatkuu edelleenkin, turvapaikanhakijoiden (so. neekereiden ja ählämien) haastattelemiseen tarvitaan 44 uutta poliisin virkaa. Uudet virat keskitetään sinne, missä on eniten näitä Astrid Thorsin kandidaatteja, eli Etelä-Suomeen.

On tietenkin hyvä, että valmistuville lainturvaajille löytyy työtä, koska vielä jokin aika sitten kaikki valmistuneet poliisit eivät saaneet koulutustaan vastaavaa työtä. On sitten eri asia, soveltuuko juuri koulun penkiltä päässyt nuori poliisi haastattelemaan läpikieroja ”turvapaikanhakijoita”.

Asialla on myös kääntöpuolensa. Jos näitä maahan pyrkiviä ei olisi, uudet poliisit voisivat tehdä tavallista poliisintyötä, jossa riittää aina tekemätöntä työtä. Käytännössä kaikki ilkivallanteot ainoastaan kirjataan poliisin toimesta vakuutusyhtiötä varten. Poliisilla ei siten ole käytännössä resursseja tutkia näitä rikoksia ellei uhri ole jokin merkkihenkilö.

Turvapaikanhakijoiden kuulustelu voitaisiin tehdä myös vapaaehtoisvoimin. Maasta löytyisi riittävästi kansallismielisiä, jotka tekisivät tämän ”likaisen” työn mielellään. Perusteellisen ”kuulustelun” jälkeen Somalia, Irak, Afganistan ym. rättipäämaat muuttuisivatkin kumman turvallisiksi maiksi, ja neekereille ja ählämeille tulisi äkillinen koti-ikävä. Siinä samalla ratkeaisi moni muukin ongelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter