perjantai 23. lokakuuta 2009

Pizzasota Oulussa

”Useat poliisipartiot selvittivät kahden miesjoukon nujakointia Oulussa myöhään torstai-iltana. Poliisin mukaan kyseessä oli kahden pizzerian välinen kiista, johon liittyy myös uhkaamista ja kiristämistä.

Pizzerioiden työntekijöiden kesken oli illan mittaan useita yhteenottoja kaupungin keskustassa. Tappeluissa käytettiin terä- ja lyömäaseita, mutta vakavilta loukkaantumisilta ilmeisesti vältyttiin.”


Tällainen oli uutinen Oulusta STT:n mukaan.

Oulussa alkoi jo 90-luvun alussa kova hintakilpailu pizzerioiden välillä, kun kaupunkiin avattiin uusia pikkuputiikkeja. Tuohon asti lähinnä Pizzeria N:o 1 ja eräät muut olivat hallinneet Oulun pizzamarkkinoita. Uudet tulokkaat aloittivat kovan hintasodan, mikä suunnilleen puolitti lätyn hinnan – ja laatu taisi myös siinä samalla vähintäänkin puolittua.

Ei liene kenellekään yllätys, että käytännössä lähes kaikki uudet ”yrittäjät” olivat – miksiköhän heitä pitäisi kutsua? – tuon aikaisia ”maahanmuuttajia”, ”siirtolaisia” tms. Verottaja teki putiikkeihin monia tarkastuksia, ja useissa tapauksissa paljastui veronkiertoa ja muuta vilunkia.

Kerran matkalla Lappiin tuli poikettua Oulussa ja aivan kiinnostuksen vuoksi kurkistettua yhteen uuteen ”pizzeriaan”, jonka pienen liiketilan perällä näytti olevan useita tummanaamaisia tyyppejä, jotka puhuivat kiivaasti jotakin omituista kieltä. Monissa lehdissä kirjoitettiin tuolloin Oulun pizzaihmeestä, eli siitä että kaupungissa oli eniten pizzapaikkoja asukaslukuun nähden koko maassa.

Kilpailu lieneekin sitten laantunut oululaisen laatutietoisuuden kasvettua ja KotiPizzan myymälöiden määrän lisäännyttyä. (Eihän KotiPizzan lätyissä ole muuta vikaa kuin hinta, kuten joskus aikaisemmin on todettu.)

Tuskin on vaikea arvata, että eilinen nahina oli kahden etnisen lättypaikan välinen, koska olisi erittäin vaikea kuvitella, että suomalaiset pizzatyöntekijät alkaisivat tapella keskenään. Tapahtuma on pikemminkin kuin mafian hallitsemasta maailmasta, joka lieneekin tuttu Lähi-Idästä tulleille ”siirtolaisille”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter