perjantai 2. tammikuuta 2009

Eppu Normaali - 30 vuotta skeidaa hatusta

Eppu Normaali aloitti jo 30 vuotta sitten ja sama meno, jonka ei edes koskaan olisi tarvinnut alkaa, jatkuu edelleenkin. Eppu Normaali julkaissut 26 levyä, joista lähes puolet on jonkinlaisia kokoelmalevyjä, mikä saavutus on maailmanennätysluokkaa ja pitäisi noteerata Guinnessin ennätystenkirjassa. Eppu Normaali on todellakin onnistunut lypsämään surkealla musiikillaan ennätysmäärän rahaa tyhmiltä ja musiikista mitään ymmärtämättömiltä faneiltaan.

Eppu Normaalin kappaleiden sanoitukset ovat typeriä ja lapsellisia, ja siksi onkin vaikea uskoa niiden tekijäksi varhaispuberteetissa olevan nuoren sijasta täysi-ikäistä kansalaista, joka on toteuttanut sanallista "ilmaisuaan" jo 30 vuoden ajan. Levyjen nimet kuvaavat osuvasti musiikin tasoa ja sisältöä. On kuitenkin myönteinen asia, että bändi kertoo tämän julkisesti, vaikka se onkin jäänyt useimmilta faneilta havaitsematta.

Vaikka uusin levy Syvään päähän (joka hyvin kuvaannollisesti iskee levynostajaa päähän) ilmestyi lähes 30 vuotta esikoisen jälkeen, sen musiikki on edelleenkin samaa skeidaa kuin vuonna 1978. Tuskin on olemassa toista bändiä, joka ei Eppu Normaalin tapaan olisi lainkaan kehittynyt 30 vuoden aikana.

Bändin typerän nimen ottaminen vanhan kauhuelokuvan suomennoksesta kuvaa hyvin jäsenten mielikuvituksettomuutta ja lapsellisuutta.

Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 30 vuotta ensimmäisen Eppu Normaalin levyn Aknepopin julkaisusta. Ihmetyttääkin, miksi bändi ei (jälleen kerran) rahastanut fanejaan ja julkaissut "uutta" kokoelmalevyä, jonka nimeksi olisi sopinut "30 vuotta skeidaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter