torstai 1. tammikuuta 2009

YLE:n on uudistuttava

Vaadimme Yleisradion uudistamista.

Vielä pari vuotta sitten Yleisradion henkilöstömäärä oli noin neljä tuhatta, josta on nyt vähennysten jälkeen tultu hieman alaspäin, mutta laitoksessa on edelleenkin erittäin vahva suojatyöpaikan leima. Esim. YleX:n aamussa kolme nuorta puhuvat skeidaa ja yrittävät vaikuttaa hauskoilta musiikin soiton loimassa. Tuohon tehtävään riittäisi vallan hyvin yksi nuori.

YLE:n uutiset ovat menneet niin aivopeseviksi ja jankkaaviksi, että vanha erkkikään ei viitsi katsoa niitä enää. Sama pätee tietenkin myös muihin ajankohtaisohjelmiin. Tällaisen roskan tuottamiseen ja lähettämiseen Viestintävirasto pakkokerää tv-maksun kaikilta ja niiltäkin, jotka katsovat vain maksullisia kanavia. Eihän voi olla oikein, että tv-maksu täytyy maksaa siinäkin tapauksessa, että YLE:n propaganda ei sattuisi kiinnostamaan.

YLE:llä on jo nykyisin vaikeuksia löytää ohjelmia kaikille kanavilleen, ilman että ohjelmia ei uusittaisi kovin monta kertaa vuoden aikana.

Vaikka se tietäisi ohjelmien, kanavien, henkilöstön ja lupamaksujen huomattavaa vähenemistä, YLE:llä ei tule olemaan muuta vaihtoehtoa kuin siirtää lähetyksensä maksukortin taakse. Silloin kaikki, jotka ovat kiinnostuneet YLE:n ohjelmista tai ruotsinkielisen FST:n ja yleensäkin ruotsin kielen tukemisesta Suomessa, voisivat tehdä sen TÄYSIN VAPAAEHTOISESTI JA ILMAN PAKKOA.

Tv-maksujen määrä on noin 2 miljoonaa. Maksukorttiin siirtyminen tarkoittaisi arviolta määrän puolittumista, jolloin YLE:n budjetti myöskin puolittuisi. Jos budjetti haluttaisiin säilyttää nykytasolla, tv-maksun suuruus täytyisi kaksinkertaistaa, mihin kaikki miljoona jäljelle jäänyttä tuskin suostuisivat, jolloin budjetti tulisi joka tapauksessa pienentymään.

RKP ja YLE ovat kaksi pahinta tahoa, jotka pitävät yllä tuota vieraan maan kieltä yllä maassamme. Jos YLE:llä ei olisi ruotsinkielistä toimitusta, ruotsin pakkosyöttö maan joka kolkkaan vaikeutuisi huomattavasti. Luopumisen tv-maksusta tulisi olla vastustava kannanotto ruotsin kieleen ja yleensäkin pakkoruotsiin Suomessa, joka on suomalaisen kulttuurin ja kielen ainoa maa maailmassa.

1 kommentti:

  1. Hei,

    Tiesitkö, että maksat verojen mukana aika monen ruotsinkielisen koulunkäynnin?

    Oletko miettinyt paljonko "ne kolme hölisevää nuorta" saavat palkkaa suhteessa YLEn budjettiin? Itse en lähtisi karsimaan sisällöstä, sillä nimenomaan siitä Yleisradio on tunnettu.

    TV-maksusta mielenkiintoisia ja hyödyllisiä tietoja löytyy osoitteesta http://www.tv-maksu.fi. Kannattaa tutustua niihin.

    Ai Ylellä on vaikeaa löytää ohjelmaa kanavilleen? Entä MTV Median kanavilla, joissa pyörii lähinnä ruutukehää tai pelishowta? Kaikki ohjelma on tehty sitä varten, että tauot mainosten välissä saataisiin täytettyä.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter