torstai 1. tammikuuta 2009

Nöyryyttävä erottaminen

Miksi Kanerva ei itse ”ymmärtänyt” erota? Kanerva oli tietoinen lähettämistään tekstiviesteistä, joten mitä ihmettä Kanerva odotti tapahtuvaksi? Sitäkö että tapahtuisi jokin ”ihme”, ja kaikki olisikin taas niin kuin ennen. Erottaminen ministerin tehtävästä – mikä surkea ja nöyryyttävä päätös poliittiselle uralle, jolla ei ole mitään meriittejä. Ainoa mieleen tuleva on luonnehdinta ”hallituksen turhimmaksi ministeriksi”.

Entä puolueen johto sitten? Vaikka väistämätön oli odotettavissa, mutta siitä huolimatta Kanervaa tuettiin loppuun asti. Ehkäpä tuollakin odotettiin ihmettä. Äänet voivat olla tiukassa syksyn kuntavaaleissa.

Entä kansan tuki Kanervalle? Jokin epämääräinen paperinivaska, joka saattoi olla mitä tahansa. Nivaskan esittely oli aika lapsellinen ja epätoivoinen teko.

Entä Kanervan sairausloma? Mikä on ex-ministerin sairaus? Pakottaako tekstarisormea? Vai onko keskisormi kipeytynyt sen liiallisesta näyttämisestä uteliaille toimittajille? Näitä poliitikkojen ”sairauslomia” on nähty riittävästi. Heti kun julkinen pyöritys kovenee, iskee yllättävä ”sairaus”, joka tie työkyvyt, ja paetaan sairauslomalle.

Eniten Kanervaa taitaa kaivella palkan putoaminen alle puoleen – kunnian menetys tuskin niinkään, koska sen voi menettää vain kerran.

Hyvää tässä kaikessa on se, että tämä tarkoittaa suunnanmuutosta suhtautumisessa poliitikkojen töppäilyihin. Seuraava ”tekstaaja” tuskin pitää yhtä tiukasti kiinni paikastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter