perjantai 23. tammikuuta 2009

CSI: Helsinki

MTV3 on esittänyt CSI, CSI: Miami ja CSI: New York -sarjoja, joissa rikoksen selvittäminen perustuu kehittyneeseen rikospaikan tekniseen tutkintaan.

Globaalisation seurauksia lienee sekin, että monet amerikkalaiset tv-sarjat ovat poikineet vastaavia muissa maissa paikallisiin oloihin ja tapoihin sovitettuja tv-sarjoja, joista yhtenä esimerkkinä on Suomen Pelkokerroin. Suomen televisiosta puuttuukin jo kaiken olemassa olevan roskan lisäksi enää Suomen CSI tai CSI: Helsinki.

CSI: Helsinki -sarjassa suomalainen poliisi voisi esitellä rikoksen selvittelytaitojaan ja työskentelytapojaan, ja jos sarja olisi riittävän vakuuttava, se voisi jopa toimia pelotteena rikollisille ja myös ennaltaehkäistä rikosten syntymistä. Olisikohan jollakin suomalaisella tuotantoyhtiöllä rohkeutta tarttua haasteeseen?

Vai kävisikö tässä sittenkin niin, että todenmukaisesti tehty sarja osoittaisikin Suomen poliisin kyvyttömyyden selvittää yksinkertaisiakin rikoksia? Tuotantokauden huippu olisi varmastikin 2-osainen jakso, jossa poliisi avaa uudelleen tutkittavaksi Bodominjärven tapauksen, jossa syyttäjä halusi saada eläkkeellä olevan linja-autonkuljettaja Nils "Nilsu" Gustafssonin tuomittavaksi yli 40 vuoden takaisista kolmesta murhasta. Kuukausien poliisitutkinnasta ja kahden kuukauden oikeuskäsittelystä, joka antoi vapauttavan tuomion, koitui veronmaksajille monen miljoonan euron kustannukset.

Sarja voisi jopa menestyä ulkomailla, jossa se sisältönsä vuoksi luokiteltaisiin sketsi- tai komediasarjaksi. Ainakin se sopisi täydentämään jo olemassa olevaa, ei niin mairittelevaa Suomi-kuvaa ulkomailla.

1 kommentti:

  1. "inakin se sopisi täydentämään jo olemassa olevaa, ei niin mairittelevaa Suomi-kuvaa ulkomailla. "

    Kerropa Zulu mikä olisi sitten omiaan parantamaan Suomi-kuvaa?

    Meillä on maamme pääkaupungin keskustassa ihka aito terroristin patsas. Mitä se kertoo tästä yhteiskunnasta? Miten me olemme muka parempia, kuin 'jihadia' käyvät valtiot tai Al Shabaab Itä-Afrikassa?

    Ainiin, jos et tiennyt niin tämä kuuluisa terroristi oli nimeltään Carl Gustav Emil Mannerheim. On hänellä myöskin oma katu samaisessa kaupungisa.

    Mieletön myötähäpeä, muuta ei voi sanoa. Eli se siitä positiivisesta suomi-kuvasta.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter