maanantai 26. tammikuuta 2009

Kun mikään ei riitä somaleille

Maassa on tällä hetkellä 3500 uutta suomalaisten veronmaksajien elätettäviksi haluavaa, mutta vastaanottokeskuksissa on paikkoja vain 2500, minkä vuoksi osa tulijoista on täytynyt sijoittaa yksityisiin majoitusliikkeisiin. Osa Helsinkiin aluksi sijoitetuista on nyt sijoitettu Salossa sijaitsevaan Family Dream -motelliin. Näin kertoi hallituksen äänitorvi Yleisradion uutiset.

Kaiken pitäisi nyt olla hyvin: somalit ovat päässeet "vainoa" pakoon suomalaisten tarjoamaan täysihoitoon. Veronmaksajat maksavat majoituksen, ravinnon, terveydenhoidon ja toimeentulotukea rahana, joka on peruspäivärahan suuruinen. (Suomalaisen peruspäivärahalla olevan työttömän täytyy tulla toimeen pelkällä päivärahalla, kun nämä saavat sen lisäksi edellä mainitut luontaisedut.)

Abdi Mohamed Abdia haastateltiin uutislähetyksessä. Somali, jonka olemuksessa ei ollut minkäänlaista nöyryyttä vaan vain ylimielisyyttä, valitti tilanpuutetta Helsingissä ja siitä johtuvaa siirtoa Saloon.

"Turvapaikan" hakijoita, joiden pitäisi olla puolustamassa omaa maataan, sen sijaan että tulivat tänne.

"Alaikäisiä" poikia eli ankkurilapset.

Abdulgarid Hassan valittaa, että täysihoitola sijaitsee 20 km:n päässä kaupungeista ja ostospaikoista eikä säännöllisiä kulkuyhteyksiä ole. Mitähän somali Hassan on oikein vailla? Jäikö koraani lähtökiireessä Somaliaan?

Abdi viitsii vielä valittaa, että huoneissa ei ole omaa televisiota tai muuta viihdettä eikä ole paikkoja minne mennä.

Tämä on kerta kaikkiaan uskomatonta. Mitä enemmän somaleille annetaan, sitä röyhkeämmiksi ja hävyttömämmiksi nuo tulevat.

3 kommenttia:

  1. On helpo vihatta jonkun ihmisen jonka koti maa on tuhottu maan tasaalle mutta on helpo rakasta rikasta joka pistää alhaisemmat palkaiset tekemään paljon töittä jota rikaan miehen tulot ja säästöt pysyisivät tasaan. Mutta niin se vain kyllä on että jos jonkun pitäisi syyttä on valtiotta joka hoittaa kakki mikä on näkyvissä ja peittää kakki mikä on näkymättöminnä ja te tyhmät äänestätte niitä ainna. Joten katso itsessi ennen kun syytä toista ja lasta joka haluaa olla vain lapsi. kristi uskonnossa sanottaan että rakasta toista niin kuin rakasta itseässi ja lähempiässi ja niin kyllä sanottaan myös koraanissa usko mitä halut mutta tämä sä varmasti tiedät että oli maa mikä tähänssä emme sinne jäädä loppu elämää joten nauti siitä mitä sulla on ja kehittä itseässi tiedolla ja nähtävydellä silla se on vasta rikautta.

    VastaaPoista
  2. Vittu että pisti tuo ylempi kommentti naurattamaan :D Paskat tämä suomi, saati mikään muu maa on mikään paikka teille lusmuille, eikä se kristinuskon sana paina niitä ketkä osaa omalla päällään ajatella. Menehän somali pois sieltä kirjaston koneelta jollet ole töitä hakemassa. Turha tänne on tulla elämään jos kuolemalta juokset pakoon vain saadaksesi luksusta. Kiittäisit edes perkele että saat olla elossa, tuskin se meno täällä on niin kurjaa lämpimässä kämpässä kun olla siellä paskamajassa keskellä ei mitään.

    Tämä näissä mamuissa vituttaa eniten, teidän järjetön kiittämättömyys. Alkakaa neekerit tekemään sitä työtä, niin ehkä saatte telkkarin. Mutta toisaalta, mitäs vittua te telkkarilla teette kun ette edes osaa semmoista käyttää, saati että ymmärtäisitte sitä kieltä mitä siellä puhutaan.

    Menkää vittuun valittamasta.

    Käännän tuon viimeisen lauseen vielä kielellenne että varmasti ymmärrätte;

    Huglaga bublaga omblom gagu lomblom
    Menkkä vittu täälä valitamasata

      ▲
    ▲ ▲

    VastaaPoista
  3. Somalit eivät ole koskaan tehneet töitä, eivät edes Somaliassa. He ovat asuneet heimoyhteisöissään ja puuhastelleet kuka mitäkin. Khatin jyrsimisen lomassa on tehty pientä kauppaa, juotu teetä ja keskusteltu. Työntekoa varten heillä on ollut orjat eli bantut. Bantuilla ei ollut kansalaisoikeuksia, he olivat somalikielellä "adoon" tai "habash" (kumpikin sana tarkoittaa orjaa). Tämä on yksi syy, miksi somalit eivät sopeudu mihinkään. He ovat tottuneet elämään joutilaina ja orjapalvelijat ovat tehneet työt. Somaleita vihataan kautta Afrikan juuri tästä nimenomaisesta syystä. Miksi he tekisivät nykyäänkään töitö eiväthän he tunne sanaa TYÖ.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter