sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Somaliongelma ja Johanna Suurpää

Johanna Suurpää toimi vuonna 1990 SPR:n Pakolaisavun lakimiehenä. Kun syksyllä 1990 Helsingin rautatieasemalle saapui Moskovan junalla yli sata Somaliasta aikaisemmin lähtenyttä Somalian kansalaista, oikeustieteiden kandidaatti Suurpää oli asemalla paikan päällä vastassa ja neuvomassa, kuinka ”vainoa, kauhua ja nälkää pakoon lähteneiden pakolaisten” tulisi toimia, jotta heitä ei puuttuvien matkustamisasiakirjojen (viisumi, passi) vuoksi käännytettäisi välittömästi maasta. Kyseessähän oli laiton maahantulo.

Suurpää neuvoi matkalaisia hakemaan turvapaikkaa ja opasti kädestä pitäen, miten kaikki paperit tuli täyttää. Ilman Suurpään neuvoja Somalian elintasopakolaiset olisi poliisin ohjauksessa saatettu seuraavaan Moskovan junaan, koska he eivät olisi muuten tienneet miten toimia, jotta he olisivat saaneet luvan jäädä maahan, eikä heitä olisi enää sen jälkeen näkynyt Suomen maanperällä. Ilman Suurpäätä Suomessa ei olisi tällä hetkellä minkäänlaista somaliongelmaa, ja muutenkin somalien määrä maassa olisi erittäin pieni.

Suurpää on toiminnallaan aiheuttanut veronmaksajille ison ja vielä jatkuvasti kasvavan laskun. Somalien tekemät rikokset ovat aivan omaa luokkaansa, mutta niistähän ei saa puhua; sehän olisi selvää rasismia.

Suurpää toimii nykyisin vähemmistövaltuutettuna, eli hän voi nyt puolustaa ja tukea hänen ansiostaan maahan tulleita somaleja ja muita elintasosiirtolaisia, joita kansan enemmistö ei olisi halunnut tänne.

Raimo Ilaskivi keksi näille onnenonkijoille, joilla ei ole mitään tekemistä todellisten avuntarvitsijoiden kanssa, osuvan nimityksen - elintasopakolainen.

4 kommenttia:

  1. Oikeassa olet. Somaleista on Suomelle käsittämättömän paljon harmia. Suurin osa voitaisiin ihan hyvin palauttaa kotimaahansa, käyhän somalit muutenkin lomailemassa ja sukulaisiaan tervehtimässä siellä.

    VastaaPoista
  2. Johanna Suurpää on aivan briljantti ja fantastinen nainen - lakimiehenäkin. Hän teko jotain, mikä vaatii kanttia - auttoi heikommassa asemassa olevaa.

    Oletko koskaan Zulu miettinyt, miksi somalit syyllistyvät näihin rikoksiin? Kuvittele itsesi samaan tilanteeseen: Suomessa on käynnissä sisällissota, joudut pakolaiseksi Somaliaan, maahan jonka tapoja ja kulttuuria et tunne. Olet osa vähemmistöä, sinun kustannuksellasi pilaillaan, sinulla ei ole rahaa ja töitä et saa (väärä ihonväri, sorry mate). Kyllä sitä nyt vähemmästäkin alkaa turhauttaa siinä määrin että rikos tuntuu hyvältä ajatukselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän kuin Abdigadir Osman Husseinilla joka raiskasi ensin Tampereella 13-vuotiaan tytön 1993. Sitten hän murhasi Tamperelaisen 15-vuotiaan tytön 1999. Vuonna 2005 hänet päästettiin valvomattomalle lomalle jolloin käytti hyväkseen 4-vuotiasta.

      MUTTA KUN KOVIN TURHAUTTI JA RIKOUS TUNTUI HYVÄLTÄ AJATUKSELTA!?

      Haista paska.

      Poista
    2. Komppaan edellistä, ja nyt ne on päästämässä ton paskiaisen vapaaksi..eipä täällä oikeesti kohta uskalla ulkona liikkua ilman kättä pidempää tai koiraa joka tappaa jos tilanne vaatii..

      Poista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter