perjantai 2. tammikuuta 2009

Menevätkö 26.000 suomalaista halpaan?

Astrid Thorsin ideoiman ulkomaalaislain muutosta vastustavaan adressiin on kerätty noin 26.000 nimeä. Hallintovaliokunnan puheenjohtajan Tapani Töllin mukaan valiokunnan kanta lakimuutokseen oli selvillä jo paljon ennen adressin avaamista. Adressilla ei siten ollut Töllin mielestä minkäänlaista vaikutusta valiokunnan vaatimiin korjauksiin lakitekstin sanamuotoon.

Vastustajien joukossa on paljon maahanmuuttaneita, jotka eivät jotakin syystä tunne minkäänlaista solidaarisuutta uusia tulokkaita kohtaan. Kokevatko he asemansa uhatuksi? Pelkäävätkö he sitä, että kun maahan tulee uusia verovaroin elätettäviä, heidän oma asemansa ja etunsa huononevat? Niinhän siinä tulee tietenkin käymään, mutta eikö tuollainen vastustus ole aika itsekästä käytöstä? Heille riittää nähtävästi se, että he ovat itse päässeet tänne hyvän sosiaaliturvan piiriin mutta muita ei tarvitsisi enää päästää samalle apajalle.

Näyttää siltä, että koko adressi on ollut vain ajantuhlausta. Hallituksen ja RKP:n ohjauksessa toimiva Yleisradio ei katsonut, että sen julkisen palvelun tehtävään kuuluisi kertoa tv-maksun maksajille, mitä lakimuutos olisi tarkoittanut de facto tai edes kansanliikkeestä, joka vastustaa lakimuutosehdotusta. Kaikki aika ja vaiva oli täysin hukkaan heitettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter