perjantai 16. tammikuuta 2009

Pelastakaa Nokia!

Pörssissä huhuttiin eilen, että Nokian ensi viikolla julkistettava 4. kvartaalin tulos romahtaisi vuoden takaisestaan ja liikevoitto saattaisi katastrofaalisesti jopa puolittua. Tuloskehityksen odotetaan jatkuvan samanlaisena myös tänä vuonna. Tulospudotus tulee lisäksi laskemaan osakekurssia huomattavasti. Miten tämä voi olla mahdollista? Ja missä on syy myynnin laskuun?

Syy on tietenkin teissä kuluttajissa, jotka olette entistä laiskemmin vaihtaneet vielä hyväkuntoisen ja hyvin toimivan Nokia-puhelimenne uuteen Nokia-puhelimeen. Eivätkö Nokia-uutuudet enää kiinnosta teitä vai missä oikein on vika? Vai eikö Nokia-propaganda vain enää tehoa entiseen tapaansa?

Nyt vaaditaan me-henkeä, joukkoliikettä ja epäitsekästä uhrautumista yhteisen asian hyväksi. Jotta Nokia saadaan pelastettua, jokaisen kansalaisen on nyt marssittava puhelinkauppaan ja ostettava uusi Nokia-puhelin – ja mieluummin mahdollisimman kallis malli.

Tässä ovat myös toimitusjohtaja Olli-Pekka "OP" Kallasvuon ja hallituksen puheenjohtaja Jorma "Jorkka" Ollilan katu-uskottavuudet kovalla koetuksella. OP:lla on käytettävissä olevia optio-oikeuksia 340.000 kappaletta ja ei-käytettävissä olevia 460.000 kappaletta (jotka tulevat myöhemmin asteittain käytettäviksi). Jorkalla on vastaavasti käytettävissä olevia optioita 1.275.000 kappaletta ja ei-käytettävissä olevia 525.000 kappaletta.

OP:lla on seitsemän eri alalajin optioita, joiden toteutushinnat vaihtelevat välillä 11,79–18,39 €. Jorkalla on vastaavasti viiden eri alalajin optioita, joiden toteutushinnat vaihtelevat välillä 11,79–18,02 €. Nokia eilinen päätöskurssi oli 10,38 €, mikä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että OP:n ja Jorkan optiot ovat tällä hetkellä täysin arvottomia.

Hallintarekisteröidyt osakkeenomistajat omistavat 89 prosenttia Nokian osakkeista, mikä tarkoittaa sitä, että omistus on jossakin muussa maassa kuin Suomessa. Merkittävä osa Nokian osakkeista on amerikkalaisten eläkevakuutusyhtiöiden omistuksessa.

Suomalaisten joukkoliike Nokian tukemiseksi tuskin vaikuttaa lainkaan Suomen kansantalouteen, mutta se voi osaltaan ja välillisesti vaikuttaa osakekurssiin ja sitä kautta Kallasvuon ja Ollilan optioiden arvoon ja pankkitilin saldoon. Se voi myös parantaa amerikkalaisten eläkeyhtiöiden kannattavuutta. Kyllä Floridassa eläkepäiviään viettävä amerikkalainen on eläkkeensä ansainnut – vai mitä?

Pelastakaa sotamies Ryan...ei vaan Kallasvuo ja Ollila!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter