torstai 8. tammikuuta 2009

Arkkulahjoitus sotainvalideille

"Sotainvalidien Veljesliiton Pohjois-Karjalan piiri ry on saanut suurlahjoituksen, joka sisältää lähes sata arkkua käytettäväksi yhdistyksen jäsenten tai muiden sotaveteraanien ja heidän perheenjäsentensä hautauksessa", kertoo Karjalainen.

Lahjoitus on kuin suora signaali sotainvalideille, jotka nuorina miehinä menettivät terveytensä puolustaessaan maataan, että "kuolkaa jo pois rasittamasta maatamme".

Monissa kulttuureissa arkun toimittaminen vielä elossa olevalle henkilölle on selvä viesti, että tämän toivotaan kuolevan. Lahjoituksen tehnyt Kauppahuone Laakkonen on varmastikin tarkoittanut hyvää, mutta lahjoitus on tavaltaan vain niin irvokas, että sitä ei olisi kannattanut tehdä. Arkut ovat yritykselle ylijäämätavaraa, ja yritys saattoi kuvitella saavansa sulan hattuunsa hankkiutumalla näyttävästi eroon sille tarpeettomasta tavarasta.

1 kommentti:

  1. "Arkut ovat yritykselle ylijäämätavaraa, ja yritys saattoi kuvitella saavansa sulan hattuunsa hankkiutumalla näyttävästi eroon sille tarpeettomasta tavarasta."

    Mutta tätähän, Zulu hyvä, kaikki veteraanien palvonta on: turhaa ja typerää tekopyhyyttä.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter