keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Hamasko voittaja?

Hamasin johtaja Ismail Hanija julisti suureellisesti Hamasin olevan Gazan sodan voittaja. Sodan tuloksen täydellinen väärin ymmärtäminen kuvaa hyvin ympärileikattujen ählämien naiiviutta ja tyhmyyttä.

Hamasin "urheat" taistelijat ovat käyneet "sotaansa" naisten hameenhelmojen suojasta ja käyttäneet lapsia suojakilpinään. Hamas onkin tosiasiassa käynyt sotaa, jossa Israel on ollut vain sodankäyntiväline, omaa siviiliväestöään vastaan.

Tältäkö näyttää "voittajan" kotiseutu?

Tässä on Gazan ählämeille vähän opetusta.

Maailmalle välittyy näyteltyjä uutiskuvia, joissa jokin ählämiakka esittää ennalta sovittua rooliaan.

Gazan kuolleiden määrä on noin 1300, joka on vain 0,087 prosenttia 1,5-miljoonaisesta väestöstä. Gazan ennätysmäinen syntyvyys (eli käytännössä väestönkasvu vuodessa) on 3,42 prosenttia, joten tilanne palautuu ennalleen 0,3 kuukaudessa eli yhdeksässä päivässä. Em. laskutapa ei ole tarkasti ottaen oikea, koska se ei huomioi normaalisti kuolleita, mutta sitä voidaan käyttää tässä tapauksessa, koska Gazan ikärakenne on kehitysmaille tyypillinen, eli alle 15-vuotiaita on lähes puolet väestöstä ja normaalisti kuolleiden osuus on vain promillen osia mainitusta 3,42 prosentista.

Gaza on hyvä (tai tietenkin huono) esimerkki siitä, mihin hallitsematon väestönkasvu johtaa. Alueesta tulee mieleen kaniinitarha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter