perjantai 2. tammikuuta 2009

Älä suosi kiinalaisia tuotteita

Kansantaloustieteen professori pitää kotimaisten tuotteiden suosimista taantuman aikana lyhytnäköisenä ja itsekkäänä. Siinäpä on outoa ja epäisänmaallista puhetta henkilöltä, jonka palkka maksetaan verovaroista.

Kauppa hyötyy myydyistä tuotteista, mutta sille ei pitäisi olla merkitystä tuotteiden kotimaalla – vai pitäisikö olla? Kotimaiset tuotteet ovat kiinalaisia kalliimpia, joten samojen tuotteiden myyminen kotimaisina pitäisi tuottaa kaupalle suuremman myynnin ja paremman kannattavuuden. Mutta koska kiinalaisilla tuotteilla on lyhyt kestoikä, ne pitää tietenkin uusia useammin kuin pidempään kestävät kotimaiset tuotteet. Näin kauppa saa myytyä usemman kiinalaisen tekeleen yhden kotimaisen tuotteen kestoiän aikana, ja sen vuoksi kauppa suosii kiinalaisia tuotteita. Täältähän se professorin mainitsema kauppaa hyödyttävä kaukonäköisyys ostaa kiinalaisia tai yleensäkin ulkomaisia tuotteita paljastui.

Ostettaessa kiinalainen tuote sen tehdashinta menee kokonaisuudessaan Kiinaan tukemaan kiinalaista taloutta ja tuotantoa. Kotimaisen tuotteen ostaja tietää tukevansa kotimaan taloutta ja työllisyyttä. Ole isänmaallinen: suosi suomalaista!

1 kommentti:

  1. "Kiinalaisen tuotteen tehdashinta kokonaisuudessaan" on varmaan niin suuri summa että vähemmästäkin kirpaisee.... Not.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter