perjantai 2. tammikuuta 2009

Nokian Renewal Option

Taloussanomat kertoo: "Nokia aloitti vanhojen työntekijöidensä joulusiivouksen: yhtiö tarjoaa yli 15 vuotta talossa olleille lähtöpaketteja. Vapaaehtoinen poistuja voi saada jopa vuoden palkan."

Kun kyseessä on Nokia, ensimmäiseksi tulee mieleen, mikä kierous tämän taakse jälleen kätkeytyy. Samalla tavalla kuin tiikeri tunnetaan raidoisaan, Nokia tunnetaan epäkorrektista HR-politiikastaan. Miksi ihmeessä Nokia haluaa luopua yli 15 vuotta talossa olleista työntekijöistään, joita Nokiaa tuntematon kansalainen saattaisi pitää yrityksen tärkeimpänä "pääomana"?

Vaikka yli 15 vuotta talossa olleen palkka saattaakin olla lähes kaksinkertainen vastavalmistuneeseen verrattuna, kokemuksen ja osaamisen voisi kuvitella olevan moninkertainen. Vastavalmistuneen tiedollinen ja taidollinen osaaminen on yleensä välttävällä tasolla, mikä on pelkästään rasite yritykselle.

"Tämä on tarkoitettu niille nokialaisille, jotka ovat olleet pitkään talossa ja mahdollisesti miettivät henkilökohtaista elämänmuutosta", kertoo Nokian viestintäjohtaja Arja Suominen.

Mitähän muuta tuo "henkilökohtainen elämänmuutos" mahtaa tarkoittaa kuin lähtemistä Nokiasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter