torstai 1. tammikuuta 2009

Silmäleikkaukset

Alla hieman faktoja leikkausta harkitseville.

1. Leikkaukset ovat pelkkää hyvätuottoista liiketoimintaa niitä tekeville lääkäreille. Vertaa hintaa ja operaatioon kuluvaa aikaa.

2. Lääkärietiikka joutuu pakostakin vaakalaudalle, koska kyse ei ole mistään sairaudenhoidosta vaan pikemminkin vain kauneusleikkauksiin rinnastettavista toimenpideistä, mutta tässäkin ahneus voittaa.

3. Riskejä ei tuoda tarpeeksi selvästi esille, vaan leikkaukseen menevälle pikemminkin luodaan mielikuva saavutettavasta täydellisestä näkökyvystä, jolloin riskien olemassaoloa pyritään vähättelemään omassa mielessä.

4. Tehty toimenpide on korjaamaton. Tehtyä leikkausta ei voida koskaan peruuttaa.

5. Operoitu silmä ei koskaan vastaa tervettä silmää. Vaikka likitaitteisuus saataisiinkin poistettua, se ei ole terveen silmän veroinen.

6. Leikkausten pitkäaikaisvaikutuksista ei vielä ole tarkkaa tietoa. Nämä eivät ole mitään tatuointeja tai lävistyksiä.

7. Silmälääkäreissä on tilastollisesti yhtä paljon likinäköisiä kuin muussa väestössä. Kuinka monelle silmälääkärille ja erityisesti leikkauksia tekeville lääkäreille on tehty leikkaus omiin silmiin? Jos he olisivat vakuuttuneita toimenpiteen hyvyydestä, eikö silloin voisi olettaa, että he kaikki olisivat leikkauttaneet silmänsä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter