torstai 1. tammikuuta 2009

Nokian iskuteksti

Nokia käyttää lehdistötiedotteidensa lopussa iskutekstiä, joka tosin muuttuu jatkuvasti suhtanteiden mukaan.

”Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.”

Pieni analyysi. ”...helpottaa ihmisten arkea...” Miten matkapuhelimet, joiden valmistus on yhtiön päätoimiala, helpottavat ihmisten arkea? ”...innovatiivisia tuotteita...” Matkapuhelin oli innovaatio silloin, kun se keksittiin kymmeniä vuosia sitten. ”...pelisovelluksia...” Ihme että yhtiö viitsii vielä puhua peleistä, vaikka sen valmistamat pelipuhelimet, n-Gaget, olivat täysiä floppeja.

Jos yhtiö olisi rehellinen, mitä se ei tietenkään ole, se sanoisi suoraan, että ”Nokia on langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään liikevoittoaan ja markkinaosuuttaan matkapuhelimissa myymällä puhelimen mahdollisimman monelle mahdollisimman kovaan hintaan, ja samalla nostattamaan yhtiön osakekurssia mahdollisimman paljon, jotta yhtiön osakkeenomistajien sijoitusten ja johdon optio-oikeuksien arvo nousisi”.

Iskutekstin keksiminen on luonnollisesti vaikeaa, ilman että se muuttuu sisällöltään naurettavaksi joko nyt tai tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter