sunnuntai 25. tammikuuta 2009

EU-ehdokkaat

Ehdokkaiden valinta puolueissa ensi kesän europarlamenttivaaleihin on alkanut. Suomella on enää 13 paikkaa täytettävänä. Suurin osa nykyisistä edustajista on ilmoittanut halustaan jatkaa työssä, jossa on korkea palkka ja hyvät luontaisedut mutta ei juuri lainkaan vastuuta.

Rattijuoppo Sirpa Pietikäinen nousi viime talvena Caitsu Stubbin tilalle, kun tämä korvasi häpeällisesti erotetun ulkoministeri Ilkka "Ike" Kanervan. Pietikäinen omaa samanlaisia klovnintaitoja kuin Kanervakin ja jäi kansan muistiin selittäessään jälkeen päin nykäsmäisesti rattijuopotteluaan: "Selvin päin en olisi humalassa auton rattiin lähtenyt."

Kanerva, joka on täysi nolla, luulee omasta mielestään olevansa hauska ja viihdyttävänsä mediaa ja kansaa pantatessaan omaa ehdokkuuttaan. Kanerva taitaakin pitää keskiverto kansalaista vielä itseäänkin tyhmempänä. Tullessaan valituksi EU-parlamenttiin Kanervaa ei tosin enää tarvitsisi katsella kotimaanpolitiikassa, ja Brysselissä Kanerva olisi sopivasti pimennossa, mutta toisaalta Kanerva ei ole tehnyt mitään ansaitakseen EU-edustajan korkeapalkaista virkaa. Miehen tavat tuntien olisi pelättävissä, että Kanerva käyttäytyisi ja eläisi vapaamielisessä Belgiassa kuin sika vatukossa.

Suomen ja EU:n politiikan kannalta on aivan samantekevää, ketkä 13 edustajaa valitaan Suomesta. Puolueella ja muilla yhteiskunnallisilla näkemyksillä ei ole mitään merkitystä kaikkien 751 edustajan joukossa, ja sen vuoksi edustajat voitaisiin aivan yhtä hyvin valita arpomalla täysi-ikäisten valkoisten kansalaisten keskuudesta väestörekisterikeskuksen tietokannasta. Vaikka Suomesta ei valittaisi ainoatakaan edustajaa, silläkään ei olisi käytännössä mitään vaikutusta Suomeen tai muuhun EU-valtioihin, koska Suomi on aina ollut EU:n mallioppilas, joka on aina hyväksynyt komission ehdotukset, vaikka se onkin lähes aina ollut maan etua vastaan. EU:n etu on aina mennyt oman kansan ja kansakunnan edun edelle.

Kumarra ja nöyristele herraasi, näin opettivat Ruotsin kuningaskunta ja Venäjän keisarikunta alamaistaan Suomea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter