torstai 1. tammikuuta 2009

Katoava suomalaisuus

Menneinä aikoina Suomen passilla oli erittäin hyvä maine maailmalla. Monien maiden passintarkastuksessa riitti, että valkoihoinen suomalainen näytti pelkkää passin kantta. Hallitsemattoman maahanmuuton ja kansalaisuuden myöntämisen seurauksena Suomen passin arvostus on tippunut suurten, siirtomaita aikoinaan hallinneiden maiden tasolle. Esim. Ranskan passin esittäjällä saattaa olla lähes minkä värinen naama tahansa.

Ensimmäisten pakolaisten maahantulosta alkaa olla kulunut jo niin pitkä aika, että Suomessa on täällä syntyneitä toisen polven pakolaissiirtolaisia, jotka puhuvat hyvää suomea ja joita niiden mustaa naamaa näkemättä saattaisi pitää oikeina suomalaisina. Näyttääkin tragikoomiselta, kun somalinuorukainen näyttää Suomen passia ja haluaa antaa ymmärtää olevansa suomalainen.
RKP haluaa lisää maahanmuuttajia, jotta vähemmistöjen määrä kasvaisi ja suomensuomalaisten suhteellinen määrä vähenisi. RKP on todella peloissaan siitä, että suomenkieliset heräävät vihdoinkin huomaamaan sen, että ruotsinkielisten erityisasema on suomenkielisiä syrjivä ja alkavat vihdoinkin vaatia sen poistamista. Saamalla maahan lisää vähemmistöjä RKP kuvittelee onnistuvansa viivyttämään suomenkielisten silmien avautumista.

Vuonna 2050 (johon on onneksi vielä pitkä aika) tulee kuluneeksi 60 vuotta ensimmäisten somalituristien saapumisesta ja jäämisestä pysyvästi Suomeen. Tuolloin maassa on neljännen ja pahimmassa tapauksessa jopa viidennen polven pakolaissiirtolaisia. Maahan tulleiden (pakolaiskiintiö ja perheiden yhdistäminen) ja suuren syntyvyyden vuoksi näiden jälkeläisten määrä on niin suuri, että he tulevat muodostamaan merkittävän vähemmistön, joka tulee vaatimaan oikeuksia uskonnon, kulttuurin, kielen, tapojen yms. suhteen. Viimeistään tuolloin perinteinen suomalainen kulttuuri on kadonnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter