torstai 1. tammikuuta 2009

USA, maailmanpoliisi

USA esiintyy nykyaikana mielellään maailmanpoliisina, saarnaa ihmisoikeuksien puolesta ja tekee kaikkensa, jotta etnistä puhdistusta ja kansanmurhia toteuttaneet valtiomiehet ja valtiot saataisiin kansainvälisen oikeuden eteen, vaikka:

1. USA on ainoa valtio maailmassa, joka on käyttänyt ydinpommia ja vielä siviiliväestöä vastaan.

2. USA:n 1700-luvulla aloittamalle ja varsinaisesti 1800-luvun jälkimmäisellä puoliskolla harjoittamalle järjestelmälliselle ja laajamittaiselle kansanmurhalle ja etniselle puhdistukselle ei löydy vertaa maailmanhistoriassa. Suurin osa Pohjois-Amerikan (nykyisen USA:n liittovaltion) alueella asuneista alkuperäiskansoista hävitettiin käytännössä sukupuuttoon. Vain suurimpien ja vahvimpien heimojen rippeitä jäi henkiin elämään ns. intiaanireservaatteihin, jotka eivät olleet mitään muita kuin keskitysleirejä, joilla intiaanien oli tappamisen uhalla pysyttävä. Toiminta oli vilkkaimmillaan vuosina 1860–1890 (eli aikana jolloin Villi länsi kesytettiin), ja mm. kenraalit Sherman ja Custer kunnostautuivat tässä puhdistuksessa, jota häpeällisempää tuskin löytyy ihmiskunnan historiassa.

1 kommentti:

  1. "järjestelmälliselle ja laajamittaiselle kansanmurhalle ja etniselle puhdistukselle ei löydy vertaa maailmanhistoriassa." & "tässä puhdistuksessa, jota häpeällisempää tuskin löytyy ihmiskunnan historiassa."

    - ei tainnut tulla mieleen että Hitlerin keskitysleireillä kuoli myös jokunen henkilö 1940-luvulla.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter